vrijdag 19 juli 2013

Zomer

Wat een genot, dit heerlijke zomerweer....
De tuin vaart er wel bij!We blijken meer stokrozen te hebben dan ik dacht en verrassend genoeg zijn het drie verschillende tinten roze; prachtig!


De bessen zijn al rijp, de tomaatjes gaan nu ook heel hard en ons kleine appelboompje is ook heel wat van plan voor dit najaar.... 't is net of ie de kunst afgekeken heeft van die andere twee, want er hangen trossen met appels aan! 

Dexter moet af en toe even in de schaduw bijkomen van de warmte. Zijn wang is trouwens al weer bijna helemaal beter; hij heeft er geen last meer van en het wondje is bijna weg.


Zelda geniet van het zonnetje en alle insecten waar ze op kan jagen....Ik blijf een beetje uit de zon, want ik moet zo nog werken. Even wat draadjes afhechten van mijn hexagons, vast bedenken hoe ik het deken verder af ga werken... Het lijkt me leuk om hier een rand om te maken, maar ik moet dan eerst de boven en onderkant opvullen met halve hexagons. Misschien doe ik dat al wel in de kleur van de rand... ik zit te denken aan een brede rand met kobaltblauw of petrol en dan één toertje met wat lichter blauw ertussen. Daar zal ik nog wel garen voor aan moeten schaffen, want van beide heb ik niet meer zo heel veel. Nog eens even goed over nadenken!


Ondertussen word het deken al wel gebruikt, als het even kan kruipt Zelda 's avonds op en onder mijn haakwerkjes...


Voor de afwisseling ben, net als de helft van hakend Nederland, begonnen aan de South Bay Shawlette.
Het is een gratis haak patroon, vrij eenvoudig, maar met een leuk kant effect. Lekker om 's avonds nog even een paar toertjes te haken wanneer ik geen zin heb om uitgebreid te moeten tellen of nieuwe dingen te proberen. 


Ik haak deze omslagdoek met twee tinten. Nu de ene kleur op is, heb ik daarvoor een nog iets lichtere tint gepakt. Wanneer deze op is, moet ik nog maar even zien welke ik dan pak. Het voordeel is dat ik geen teruggaande toeren haak; dus ik heb beide toeren de goede kant boven. Het betekent wel dat ik weer aardig wat draadjes af te hechten heb... Verder haakt dit patroon heerlijk vlot weg en het patroon is heel makkelijk te onthouden. 


geniet van het weer!

grtz, 

Ilse

woensdag 10 juli 2013

Troost

Ook katten zijn dol op quilts; dat wist ik al wel. Om die reden had ik gisteren ook maar een aantal van onze quilts en kussenhoezen gewassen. Ze waren een beetje harig....

Vanmorgen liep Dexter wat stilletjes om me heen te dralen en ik zag dat hij een dikke wang had. Kennelijk heeft hij gevochten, want hij heeft een abces. Het is niet heel ernstig en met medicijnen is het zo over, maar wel pijnlijk. Hij is er echt een beetje zielig en ziek van. En wat biedt dan troost?
Een quilt!
Zelfs als die nog over het droogrek hangt!
Wel heel typisch dat hij perse op de quilt wil liggen, want hij heeft op zolder een stoel en een mand waarin hij vaak slaapt- en die liggen toch gemakkelijker dan een droogrek...

Inmiddels heb ik er even een kussen onder gelegd voor wat extra comfort...

grtz,

Ilse

vrijdag 5 juli 2013

Brei-oefeningenLaatst heb ik dit beestje gebreid. Het patroon is gebaseerd op een konijn, heel losjes gebaseerd op een konijn... Ik heb hem gebreid om even iets zonder al te veel denken en tellen te hebben, maar ook omdat de kop gevormd wordt door verkorte rijen. Die had ik al wel eens gebreid in een col, dus plat. Nu wil ik een patroon ontwerpen (ben bezig) waarin ik die techniek nodig heb (zolang ik alles in het rond en aan één stuk wil breien-liefst wel!). Dus dit was even handig om het weer op te frissen en om weer even goed in beeld te krijgen welke effecten het geeft.In het patroon worden er ook nog ogen opgebreid, van die grote puilogen. Op zich zag het er wel geinig uit, maar ik had geen zin in het gepruts.. Knoopjes als ogen leken me ook wel leuk en dan een pompom als staartje... Laat Zelda nou net dol zijn op pompoms... ik had er een uitgezocht, maar waar ze hem nu gelaten heeft....

(ze pakt ze met haar poot, drukt ze in haar bek, loopt naar een speelplek en tuft hem dan uit om er achteraan te rennen... of ze duwt ze onder de deur van de meterkast door- goede kans dat deze daar nu ligt..ze apporteert ze ook; dan moeten wij ze weggooien en brengt zij ze trots weer terug)

Dit konijn is nu officieel kattenspeelgoed, dus ik heb alle verdere versiering gewoon achterwege gelaten. Ik heb hem wel even ingespoten met kattenkruidessence.


Volgens mij is het geurtje inmiddels al wel weer uitgewerkt!
Tussendoor heb ik ook nog wat blokjes gehaakt voor mijn deken; ik denk dat ik hem zo bijna groot genoeg vind... nog een rijtje of drie.... En dan bedenken hoe ik hem af ga werken; de onder- en bovenkant recht maken met halve hexjes? Een rand erlangs?
Oh ja, en draadjes afhechten...-ik ben nog wel even bezig!


Het is heel vrolijk, dat bonte, maar ook druk. Ik heb een paar dagen geleden het dressoir maar eens geschilderd (hij was wit met groene acccenten) en vind het zwart-wit-grijs toch ook wel wat hebben... zo rustig en sereen...  Ik heb nog helemaal niets in zulke tinten gehaakt- of gequilt of gebreid.... Misschien met één streepje kleur erdoor of toch niet?


Weer een leuk idee voor op mijn lijstje....

grtz,

Ilse