zaterdag 27 september 2014

Hartjes

Dit keer heb ik een oudje te laten zien... Deze slinger had ik in juni al af, maar het was er nog niet van gekomen om er een berichtje over te schrijven. Toch zonde, want het is een heel gezellige slinger geworden!
Ik heb eerst een regenboog aan hartjes gehaakt volgens het patroon van My rose valley. Leuk om te doen en snel klaar. Het ging zo lekker dat ik er in no time heel veel had. Toen kwam ik op het idee er een slinger van te maken. Met wit garen heb ik een lossenketting gemaakt, vervolgens rechtsboven op een hartje beginnen te omhaken. Eenmaal rond heb ik lossen gehaakt, een vaste linksboven en weer lossen haken tot ik het volgende hartje vast ging maken.De slinger heb ik in de tuin gehangen toen we vriendlief z'n verjaardag vierden met een barbeque. De fotografie heb ik toen overgedragen aan ons neefje.

Toen vond hij het wel weer genoeg geweest en ging hij met zijn broertje een piratenschip maken. Dat is bij ons in huis een terugkerend item en ziet er ongeveer zo uit....


Het was maar goed dat wij allemaal buiten zaten, anders hadden we ernstig ruimte gebrek. Niet te zien op de foto, maar wanneer wij naar binnen wilden, moesten we over de loopplank (de kattenkrabplank) naar het schip en daarvandaan mochten we dan naar de keuken/ het toilet etc... 


grtz,


Ilse

zondag 7 september 2014

Doily

Laatst maakte ik nog een paar kleine kleedjes, van een patroon van Emma Lamb, uit Mollie Makes: Haken. Deze worden een mooie maat om als kleedje op tafel te gebruiken, of als onderzetter voor een pan.... hoewel je dan niet zo veel meer ziet van het haakwerkje!

Van Catania, met haaknaald 3. Ik haakte er ook nog een met catania fine en naald 2, voor op vriendlief zn nieuwe buro. Hij werd wel iets kleiner, maar niet eens zo veel...

grtz,


Ilse

dinsdag 2 september 2014

Churn dash

De churn dash quilt top is af! Ik was een tijdje terug al wel begonnen met de blokken aan elkaar zetten, maar erg snel ging het nog niet. Tot ik zaterdag een goede stof voor de achterkant vond. Vanmiddag ben ik er voor gaan zitten en ligt hij klaar om te quilten.Het sandwichen is niet mijn favoriete karweitje (van wie wel?!) maar ik was ook wel benieuwd hoe de quilt er uit zou zien, met alle blokken aan elkaar. Als ik hem daarvoor toch moest uitspreiden op de grond, dan meteen maar op de achterkant en tussenvulling.... Sinds ik die handige 'kromme' veiligheidsspeldjes heb, rijg ik bijna niet meer. Met deze speldjes blijven de lagen goed en netjes zitten. En dat rijgen mis ik totaal niet! 


Nu is de quilt nog steeds fel, fleurig en een tikkie hysterisch, maar niet meer zo heftig als toen het nog een paar losse blokken waren. Qua kleur sluit hij heel goed aan bij mijn hobbyplekje op zolder... (de houten ikea ladenkastjes krijgen nog een Annie/ washi behandeling; nu de quiltblokken niet meer in de weg liggen heb ik weer ruimte om te schilderen..)


Dus deze quilt blijft mooi hier, voordat hij ingepikt wordt door vriendlief, neefjes of de katten... ;)
De achterkant is ook nog wel even het showen waard... eerst was ik op zoek naar roze en rood, maar dat was erg lastig. Die stoffen die ik vond, leken me niet geschikt (qua patroon, tint, kwaliteit etc). Tot ik deze stof tegenkwam.. Veel bonter, maar wel passend qua sfeer en drukte. En bovendien zoet en vrolijk; die kokeshi's! En zulke schattige visjes! Het roze en rode sluit goed aan bij de voorkant, maar ook het groen en blauwgroen komen (in mindere mate) terug in de voorkant. 


Ook fijn: het is zo'n stofje voor kinderkleding etc, dus 140 cm breed, precies wat ik nodig had. Bovendien zijn zulke stoffen een stukje vriendelijker geprijst. 
Nu moet uiteraard het quilten nog gebeuren, maar de sandwich is af. Ik vind wel dat ik nu 1 WIP van mijn vakantielijstje mag afstrepen!

grtz, Ilse