zaterdag 17 november 2012

Sinterklaas

Het is weer tijd voor Sinterklaas; we zijn al weer druk in de weer met lootjes trekken (hoewel, ik iets drukker en enthousiaster dan vriendlief..). Veel inspiratie heb ik nog niet, maar als ik me nou omring met allerlei Sinterklaas-sfeermakers....
Het is in ieder geval een goed excuus om pepernoten te kopen!
Vanmorgen heb ik deze eens afgemaakt....
Het patroon is van Jit design, te koop als pakket. Ik ben niet zo heel handig met vilt, ik ben altijd zo aan het prutsen op de festonsteek; volgens mij ga ik sneller als ik met gewone stof zou werken.... Maar het vilt geeft ook wel weer een mooi effect. Dit was niet echt een recht-toe-recht-aan projectje, gezien ik er al twee jaar geleden aan was begonnen. Iedere keer liep ik stuk op die wortels, waarna ik er geen zin meer in had. Dit keer ben ik dus eerst begonnen om Americo verder af te maken (hoofd en mijter had ik al af). Op het laatst heb ik nog één poging gedaan op de wortels -zonder al te kritisch te kijken. 


Uiteindelijk bleek dat ze enorm mooier werden op het moment dat ik het koordje eromheen geknoopt had. Als ik dat nou eerder had geweten!
Al jaren ben ik dol op zulke 'koppies-voor-aan-de-muur', zolang ze maar nep zijn. Al die herten, rendieren en neushoorns van de laatste tijd vind ik ook zo leuk! Daarom ben ik ook wel blij dat deze af is; kan ik straks met goed fatsoen beginnen aan een kerstversie. Lijkt me wel leuk, in de gang, allemaal verschillende beestenkoppen bij elkaar, gehaakt, van stof enz....
Maar eerst mijn lijstje afmaken: Sinterklaas, de kerstswap, kerstkaarten, katbestendige kerstdecoratie...(ik zal hier binnenkort eens over bloggen, heb nog wat leuke foto's ter illustratie..)

Goed, waar blijven die pepernoten?!

grtz,

Ilse

5 opmerkingen:

 1. Wat een leukerd!
  Je mag mijn pepernoten wel hebben, hoor, ik zal ze niet missen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk schilderij is het geworden, ziet er super uit. Ik ben benieuwd naar je foto's, ik heb een kat in huis die nergens af kan blijven, dus ik kijk uit naar wat die van jou allemaal doet hihihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, wat ziet die er leuk uit zeg! Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig hoor, tja de sint zal je nu zeker niet overslaan toch ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke Americo is het geworden!
  Ik heb zelf net een aantal pakketjes van Jit Design binnen gekregen voor in mijn webwinkel. Maar als ik die van jou zo zie, dan denk ik dat ik maar eens een pakketje voor mezelf apart ga leggen ;)
  Heel leuk!!!
  Groetjes Mo

  BeantwoordenVerwijderen