vrijdag 28 februari 2014

Uilskuiken

Op ravelry kwam ik een breipatroon van een uil tegen, zo schattig! Hij is zo gebreid, in een avond ben je al een heel eind op weg. Omdat hij zo mooi rond is, vond ik het net een uilskuiken; dus ik koos ervoor om een pluizig garen te gebruiken voor zijn vleugels. Dat is een acryl van de Wibra; hij ziet er leuk uit, maar breit niet  fijn. Ik zal het niet zo gauw weer gebruiken vermoed ik....
Ik had moeite om mooie uilenoogjes te vinden- die met streepjes in de iris, dus ik heb 'verkeerde' ogen gebruikt.... Eigenlijk hebben uilen een ronde pupil. De maat en kleur van deze ogen vond ik wel heel goed passen en de zwarte rand die om deze ogen zit heeft ook wel een mooi effect. Dus ondanks de verkeerde pupil vond ik dit mooier dan 'gewone' veiligheidsoogjes.

Het patroon is geinspireerd op een illustratie uit een kinderboek, waar de uil in een theekopje zit. Het theekopje kun je ook breien, maar die vond ik niet zo mooi. Mijn uil is te klein voor een echt theekopje, dan zie je alleen zijn kruintje nog maar... Maar in een petit-four schaaltje past hij ook prima!

Een collega van mij kondigde laatst aan dat ze gaat trouwen. Zij en haar vriend zijn al jaren samen, hebben kinderen, maar trouwen was er nog niet van gekomen. Nu hebben ze eindelijk een datum gepland. Om haar te feliciteren vond ik het wel leuk een klein bruidstaartje te haken, naar het patroon van Grietje.Nu ik de link wil plaatsen, kan ik het gratis patroon niet meer vinden.... Alle petit fours zijn samen gebundeld en kun je nu kopen als e-book. Niet meer gratis dus....

grtz,

Ilse

2 opmerkingen:

  1. Ach, wat een droppie dat uiltje! De ogen passen er echt perfect bij.
    Het bruidstaartje vind ik een erg leuk idee om op zo'n moment te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gaaf uiltje, erg mooi gemaakt. De ogen passen er mooi bij, een kniesoor die er op let dat de pupillen niet rond zijn.
    Het taartje is voor deze gelegengheid erg leuk. Een leuk en lief cadeautje.

    BeantwoordenVerwijderen