dinsdag 2 september 2014

Churn dash

De churn dash quilt top is af! Ik was een tijdje terug al wel begonnen met de blokken aan elkaar zetten, maar erg snel ging het nog niet. Tot ik zaterdag een goede stof voor de achterkant vond. Vanmiddag ben ik er voor gaan zitten en ligt hij klaar om te quilten.Het sandwichen is niet mijn favoriete karweitje (van wie wel?!) maar ik was ook wel benieuwd hoe de quilt er uit zou zien, met alle blokken aan elkaar. Als ik hem daarvoor toch moest uitspreiden op de grond, dan meteen maar op de achterkant en tussenvulling.... Sinds ik die handige 'kromme' veiligheidsspeldjes heb, rijg ik bijna niet meer. Met deze speldjes blijven de lagen goed en netjes zitten. En dat rijgen mis ik totaal niet! 


Nu is de quilt nog steeds fel, fleurig en een tikkie hysterisch, maar niet meer zo heftig als toen het nog een paar losse blokken waren. Qua kleur sluit hij heel goed aan bij mijn hobbyplekje op zolder... (de houten ikea ladenkastjes krijgen nog een Annie/ washi behandeling; nu de quiltblokken niet meer in de weg liggen heb ik weer ruimte om te schilderen..)


Dus deze quilt blijft mooi hier, voordat hij ingepikt wordt door vriendlief, neefjes of de katten... ;)
De achterkant is ook nog wel even het showen waard... eerst was ik op zoek naar roze en rood, maar dat was erg lastig. Die stoffen die ik vond, leken me niet geschikt (qua patroon, tint, kwaliteit etc). Tot ik deze stof tegenkwam.. Veel bonter, maar wel passend qua sfeer en drukte. En bovendien zoet en vrolijk; die kokeshi's! En zulke schattige visjes! Het roze en rode sluit goed aan bij de voorkant, maar ook het groen en blauwgroen komen (in mindere mate) terug in de voorkant. 


Ook fijn: het is zo'n stofje voor kinderkleding etc, dus 140 cm breed, precies wat ik nodig had. Bovendien zijn zulke stoffen een stukje vriendelijker geprijst. 
Nu moet uiteraard het quilten nog gebeuren, maar de sandwich is af. Ik vind wel dat ik nu 1 WIP van mijn vakantielijstje mag afstrepen!

grtz, Ilse

4 opmerkingen:

 1. Nu de avonden langer worden lekker met de quilt op de bank, filmpje aan en quilten maar! Het wordt mooi.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk en dan heb je het allemaal zo netjes gedaan, heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love this quilt! So cheery with all the pink!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ie mooi geworden. Ik denk niet dat ik het op zou kunnen brengen om zoiets te maken.

  BeantwoordenVerwijderen