donderdag 5 februari 2015

Dreamstripes

Zoals altijd heb ik veel verschillende projecten gaande. De afgelopen maand heb ik daar al wel wat van laten zien, maar dat was echt nog niet alles....
Ik ben wel aan het proberen om vooral dingen af te maken, maar aan een enkel nieuw ding ontkom ik echt niet!
Eerst maar eens laten zien wat ik heb afgebreid....

Mijn dreamstripes sjaal is eindelijk af! Ik heb een aantal drukke maanden achter de rug, met school, veel werken en extra vaak sporten. Daarbij had ik vaak 's avonds geen zin meer in ingewikkelde patronen, maar gewoon lekker streepjes breien bijvoorbeeld. Het grootste deel van de sjaal ging dan ook best vlot. Helaas was net een aantal toeren voor het einde de antracietkleurige wol op... Het heeft even geduurd voordat ik weer verder kon breien, maar nu is hij af. De nieuwe wol is net anders van kleur, maar dat kon me niets meer schelen; als ik maar verder kon!


Ik heb hem wel geblockt, maar het kant kan nog wel wat beter opgespannen worden... Ik overweeg nog om hem te behandelen met eucalan. Als ik het goed begrepen heb wordt hij daar nog net iets zachter van. Sokkenwol vind ik heerlijk aan mijn handen en voeten, maar voor om mijn nek klinkt extra zacht wel heel goed! 
De streepjes komen niet zo goed tot hun recht als ik had gehoopt, ik had toch voor iets meer contrast moeten kiezen. Ach ja, dan weet ik dat voor een volgende keer. Op ravelry las ik dat veel mensen hem iets groter gemaakt hebben. Dat was ook wel fijn geweest, maar ik vond het moeilijk in te schatten hoe groot hij zou worden, toen hij nog op mijn rondbreinaald zat. Hij is wel groot genoeg om te dragen en omdat het sokkenwol is, is hij soepel en licht, maar ook heerlijk warm. Ik denk dat ik van deze sjaal wel plezier zal hebben.

Het kleedje voor de katten is ook af. Tenminste; er zit een randje om en ik weet niet wat ik er nog meer mee moet en hij is al fanatiek in gebruik. Ik ga er van uit dat het goed is, zo.


Zelda, terwijl ze een spelletje doet op de Ipad....


Inmiddels heeft Dexter ontdekt hoe lekker dit ligt en ik vrees dat Zelda pech heeft... :)

Dan nu een breiwerkje dat nog niet af is, maar al wel lekker opschiet. Een hele tijd geleden ben ik begonnen aan een paar sokken... Vorige maand heb ik dat weer opgepakt (ik was blijven steken voor de hiel van sok 1) en met de uitleg van Wolhalla is het me gelukt. Toen de hak eenmaal klaar was, ging het verder eigenlijk heel snel. Inmiddels ben ik met de hiel bezig van de tweede sok. Het patroon is Sweet Arrow en is ook van Wolhalla. De eerste sok past heel goed, dus dat moet met de tweede ook goed komen.
Ik draag graag zulke sokken in huis. Nu heb ik twee paar gebreide sokken, maar die zijn allebei gebreid door mijn moeder. Heel lief (en ook een heel stuk sneller!) maar ik vond dat ik ook eens zelf een paar moest breien. Duurt even, maar dan heb je ook wat :)
Deze heeft mijn moeder gemaakt, met een patroon van kattenpootafdrukjes over het scheenbeen / de voet.


Deze sokken zijn van cotton stretch van lana grossa en dat draagt heel ook heel fijn. Het andere paar heb ik niet op de foto, dat zit in de was. Ik heb al zitten kijken naar andere mooie patronen voor sokken, sokkenwolletjes heb ik nog wel genoeg liggen... 
Hoewel.. er is ook extra dikke sokkenwol, voor nog warmere sokken. Dat klinkt ook wel heel fijn! Ik ben sinds oktober bezig met afvallen. Inmiddels ben ik 13 kg kwijt, dus dat is heel fijn. Een nadeel hierbij is wel dat je het koud krijgt en ik merk het met name aan mijn handen en voeten. 
Misschien ga ik volgende week nog naar de handwerkbeurs, het kan zijn dat ik mezelf trakteer op een extra warme sokkenwol...

En dan liggen er nog genoeg andere dingen die nog niet af zijn...
Een jacobus, die hoeft alleen nog maar een staart en een snuit. (krom genoeg heb ik enorme zin om met een nieuwe jacobus te beginnen, maar ik ben deze wol en de dikke naalden zat... )
Een kikker, ik heb de kop en een deel van de romp af. Deze brei ik op ieniemini naaldjes. Misschien was het slimmer geweest die eerst een keer 'normaal' te breien.. 
Ik was ooit bezig een gansje uit een kinderboek na te breien maar was blijven steken bij de kop. Dan de poten en vleugeltjes nog. 
Volgens mij heb ik nog meer liggen, maar ik kan zo gauw niet eens meer bedenken wat.. en dit ging alleen nog maar over breien. 3 opmerkingen:

 1. Wat knap dat je in zo'n korte tijd zoveel bent afgevallen!
  Ik vind je sjaal prachtig! Maar ook je sokken mogen gezien worden, zowel die je moeder heeft gebreid als waar je zelf mee bezig bent.
  Met je beestenboel gaat het vast ook wel goed komen, maar je hebt wel een enorme berg lopende projecten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat je in zo'n korte tijd al zo veel kilo's kwijt bent. En nu volhouden hoor.
  Je sjaal en je sokken zijn prachtig, mooie kleuren!
  Zo te zien moet je een 2e kleedje maken voor de katten hahahah.
  Nu heb ik al eens een mandje laten zien met allemaal onafgemaakte projecten, maar jij kunt er ook wat van hoor hahahah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful scarf, very nice socks!!
  Greetings...

  BeantwoordenVerwijderen