vrijdag 14 augustus 2015

Roze

Het quiltwerk is af! Het was een hele klus, maar het is de moeite zeker waard. Ik heb nog geen stof voor de afwerkbies, dus dat moet nog even wachten. Maar verreweg het meeste werk is gedaan.Ik noemde het in mijn vorige blogje ook al, maar ik ben heel enthousiast over de naalden die ik inmiddels heb ontdekt. Het zijn de Black Gold Needles, van het merk Clover. Ze zijn wel prijzig (ongeveer 5 euro voor 6 naalden) maar voor mij zijn ze het geld zeker waard. Deze naalden glijden soepel door de stof, waardoor ik geen tangetje hoefde te gebruiken. Met andere naalden heb ik dat altijd wel nodig en dat kost toch extra tijd. (ik heb ook die klem die je op je vinger zet, maar daar kan ik niet mee overweg)
Omdat je de naald niet steeds met een tang pakt, blijft hij beter glad en ook recht. Normaal heb ik na een kwart quilt (soms al na een blok) een kromme naald. Dit keer niet! Ruim driekwart van de quilt heb ik met deze naald gequilt en hij is nog prima. Het goud van het oogje is wat afgesleten, maar in gebruik merk ik er niets van. Ik heb nu de "quilting" naalden, maar ze zijn er ook in "betweens" en "applique". Mocht ik die tegenkomen, dan wil ik die ook zeker proberen.


De quilt is nog niet gewassen, maar er zit al zoveel textuur in....


Omdat de naald zo prettig was, kon ik ook mooiere, kleinere steekjes maken.Klein nieuwsgierig schatje.... :)


Van restjes van deze quilt heb ik een kussenhoesje gemaakt naar een tutorial van Crazy Mom Quilts; ticker tape. Vervolgens heb ik ook haar tutorial Scrap Vortex gebruikt, om een hoes te maken voor Zelda haar favoriete kussen. Ze ligt er bijna iedere nacht op te slapen, maar overdag is ze niet op het kussen te krijgen. Dus alles wat niet voor de kat bedoeld is, staat op de foto met kat. Dat wat ik voor de kat heb gemaakt, krijg ik niet samen met de kat op de foto... Dat heb je met katten!
Het is een handige manier om restjes te gebruiken, maar het is niet zo heel erg mijn smaak. Door er een rand omheen te maken heb ik het al iets bij elkaar kunnen trekken. Deze methode ga ik niet snel weer gebruiken, ticker tape vind ik dan toch leuker. Maar het is een prima bedje geworden en dat is de hoofdzaak.

Ik heb ook een kussen met granny squares gemaakt, in roze met wit. Zo samen met wat andere kussentjes, de quilt en een ouder dekentje, past het toch leuk op de bank.Ik heb nog een ander kussentje in de maak, maar dat gaat niet zo heel snel. Tot ik stof heb gekocht voor de afwerkbies van de quilt, wil ik weer verder met de bloemen omslagdoek. Mijn moeder heeft hem al bijna af en hij wordt zo mooi! Dus die sjaal wil  ik afhebben voordat de avonden kouder worden, zodat ik hem dan lekker kan dragen. 

groetjes,

Ilse

3 opmerkingen:

  1. Gezellig op jouw bank :-)
    De quilt is prachtig geworden, wat een mooi werk! Kun je nagaan als de bies eraan zit, dan is het helemaal super!
    Maar de kussenhoes vind ik ook erg leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen