donderdag 11 oktober 2012

Mysterieus


Deel twee van de Rainbow Mystery is af. Het helpt nog niet, ik heb nog steeds geen flauw idee wat het gaat worden! Ik heb al aan de ontwerpster gevraagd of ze ons extra onderdelen laat breien, die niet nodig zijn, alleen om ons in de war te maken. Ze was wel in de verleiding gekomen, maar nee. Alle onderdelen worden straks gebruikt. Het is met recht een Mystery; een heel goede ook nog!
Ik ben benieuwd wat we er vanaf maandag weer bij mogen breien...


 Ik heb ook weer wat nieuwe toeren aan mijn ripple deken gehaakt; wanneer het patroonbreien niet zo best ging (als er iets heel leuks op tv is bijvoorbeeld) pak ik toch vaak weer even mijn haaknaald. Het schiet al wel op; ik denk nog een toertje of twintig. Specifieke maten heb ik niet in gedachten, maar ik wil graag dat je hier helemaal onder kunt liggen. Nu tocht het aan je voeten, als je het deken tot aan je kin trekt, dus nog een klein beetje!Dan moet ik misschien eens gaan nadenken over een volgend dekentje.... Ik heb ook nog ergens een heleboel granny squares liggen, bedenk ik me ineens; oeps! Dat zal toch ook eens af moeten:)
Nog zo'n project wat is blijven liggen.... de doily. Inmiddels heb ik het grijze garen weer, maar de lol is er een beetje af. Kijk maar.


Zo zie je beter wat ik bedoel...


Het lijkt wel een fruitschaal! Dit is geen kleedje meer.... 


Ik heb een deel uitgehaald; eigenlijk vind ik het zo wel groot genoeg. Maar dan: het heeft nog wel iets van een randje nodig. Mocht er iemand ideeën hebben...


Tot slot: ik ben ook maar eens begonnen aan sokken breien. Dat moest er ook maar eens van komen! Ik heb er nog geen foto's van, maar er valt ook nog niet zoveel aan te zien. Ik brei met een effen donkerblauw- daarvan had ik toevallig voldoende, en ik ben al wel bijna klaar met de boord.... Nog niet zo ver dus. Dit is ook een Mystery, maar met het verschil dat al wel zeker is dat het sokken worden. Ik loop een beetje achter, nog een paar toeren aan sok #2 en dan kan ik beginnen aan het patroondeel van deze week. Mocht je nog in willen stappen: het patroon staat op ravelry en heet KISS Mock October. Net als bij de andere Mystery komt op maandag de nieuwe aanwijzing. 

grtz, 

Ilse3 opmerkingen:

 1. Die Rainbow Mystery is echt een mystery: geen touw aan vast te knopen :-)
  Wat wordt je deken mooi! Daar zal je wel met plezier aan haken (en onder liggen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt leuk dat je dat allemaal nog niet weet spannend!!
  ik vind je deken ook mega mooi♥
  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst complimenten voor het leuke blog! Wat een foto's en beschrijvingen van diverse projecten. Ik weet dat er heel veel tijd in gaat zitten om het duidelijk over te laten komen. Als je de doily nog af wilt maken, kijk dan op mijn weblog bij het bericht van 16 oktober met de titel Blij-dat-ik-brei. Ik heb de sneeuwvlok gebruikt voor kerstkleedje en helemaal onder aan het bericht heb ik een beschrijving van een mooi randje.
  Ik ben ook heel erg fan van Jeanet van Blij-dat-ik-brei.
  Kreatieve groeten van Anna Valk.
  http://annashaakwerk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen