maandag 20 mei 2013

oeps...

Als ik nou eens met het goede nieuws begin... Ik heb een leuk nieuw project! Zaterdagavond ging ik op zoek naar een nieuw maar ook eenvoudig haakpatroon (voor een deken) (want ik heb nog niet genoeg dekens...?) en na wat proberen en aanpassen kwam ik op een granny met bloem in hexagonvorm.
Bont en fleurig, zoals de zomers die we hier soms wel eens hebben.Hehe, ongecompliceerd en lekker vrolijk; dat kon ik wel even gebruiken!
Want- en nu komt het slechte nieuws.... de afgelopen tijd heb ik het behoorlijk druk gehad. Ik heb veel gewerkt, naast mijn gewone werk had ik ook een project met een werkgroep en in deze periode ben ik met een collega ook ieder jaar druk bezig voor het Quiltersgilde. Naast onze gebruikelijke werkzaamheden mogen we nu ook een bijeenkomst organiseren; ontzettend leuk, maar wel veel werk!
Al met al had ik maar weinig tijd en puf om te breien of ander handwerk te doen. Iedere keer had ik toch een beetje verder gebreid aan de mystery pop. Dit keer een onderbroekje, heel schattig met een ajourrandje aan de pijpjes. Blij deed ik zaterdag het laatste steekje: 'hehe, toch nog iets af deze week!'
Om vervolgens dit te zien....Eh, nee, de foto vertekent niet. Ik heb gewoon verkeerd geteld. Niet zo'n klein beetje ook:) Het broekje heb ik opzij gelegd, even wat anders...

Ik had nog een breiwerkje te doen; voor moederdag, voor mijn schoonmoeder heb ik een bijtje gebreid. Dat bijtje is met bloemen op zijn bestemming aangekomen. Ik heb bijgehouden hoe ik dat gedaan heb en ben van  plan het (na wat kleine aanpassingen) hier te plaatsen. Daarvoor moet ik hem nog wel even een keer opnieuw breien, om het patroon te testen. Dat bijtje houden jullie van me tegoed; ik houd even een korte brei pauze!


Nu ga ik weer even terug naar mijn gedachteloos doorhaken-project, heerlijk!


grtz,

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Gelukkig valt dat slechte nieuws van jou wel mee ;-) tijdelijk geen tijd of fut hebben om te handwerken is niet onoverkomelijk.
  Het bijtje is lief! Daar was je schoonmoeder vast heel blij mee.
  De deken wordt ook leuk; best fijn om zo'n quasi gedachteloos werkje te doen.
  Rustig blijven ademen, dan komt het vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijke kleurtjes voor de deken, die kunnen we nu wel gebruiken met dit trieste weer.
  Ik kijk uit naar het patroon van het bijtje, die ga ik dan zeker ook proberen te breien, lijkt me erg leuk om te doen.
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit wordt een prachtig vrolijk project, helemaal super. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen