zondag 5 mei 2013

Meigroen

Wat is het prachtig buiten! Iedere dag komt er weer groen bij en zijn er weer nieuwe bloemen! Ik kan geen genoeg krijgen van het groen... Ik heb de badkamerkast ook groen geverfd (geen foto, jullie zullen wel genoeg hebben van mijn schilderprojecten) en ik heb mezelf eens getrakteerd op onder andere een aantal mooie groentinten sokkenwol. Al maanden kijk ik uit naar mooie groenen, effen, handgeverfd effect of met kleurverloop, maar ik trof maar weinig spannends. Een middengroen en vaalgroen met bruin, verder kwam het niet. Maar nu heb ik mooie! Bij Wolhalla besteld, direct de volgende dag in huis. Wat een mooie kleuren....


De groenen zijn Admiral van Schoppel, de donkere is Marsgroen, met handgeverfd effect en de lichte is meigroen- een heel treffende naam! (kardinal van Regia, lila en wit van ONline)
De bolletjes mogen meteen samen in een mandje voor het project SecretGirl, een KAL georganiseerd door Deena Thomson-Menard. Wederom een mystery, we weten alleen dat het een meisjespop wordt. De inschrijving om gratis mee te doen is inmiddels verlopen, maar durende de KAL kost het patroon 2 Canadese dollar in totaal. Iedere vrijdag krijgen we een nieuw patroondeel. Ik loop wat achter; ik kon maar geen kleuren kiezen... tot mijn nieuwbestelde wolletjes binnenkwamen!
Deel 1 was het lijfje en de benen (met gestreepte sokken en meegebreide schoentjes of laarzen)
Ik ga de voetjes iets meer menselijke vorm geven, ik houd niet zo van die klompige voetjes. Daarvoor heb ik een minisokkenpatroontje gevonden, dat uitgaat van evenveel steken om het been. Ik wil losse schoentjes maken. Dat wordt nog een heel avontuur :)Zover ben ik nog maar.... 
Deel 2 is ook al uit; hierbij staan de handjes, arm (met ingebreide mouw, met boord en een kanten manchet) en een kanten kraagje. Met die kantjes onder een jasje/ truitje vandaan, doet het me wat ouderwets/ kostuum-achtig aan... Ik ben benieuwd! 

Mijn shawl of omslagdoek heeft even stilgelegen; de katoen was op. Uitgerekend de kleur die ik nodig had, was ook niet meer voorradig bij de man op de markt.... gelukkig trof ik het laatst toen ik met een vriendin ging shoppen voor hobbymaterialen. Haar heb ik geholpen met de oude naaimachine van haar schoonmoeder; die is weer schoon en ze weet nu hoe die werkt. Ze wil zelf spulletjes maken voor de baby die ze verwacht. Ik had al even een kussenhoes voor in de schommelstoel gemaakt.Één wand is helderoranje en de meubeltjes zijn wit. Ik ben normaal niet zo heel erg van oranje, op zich, maar het staat wel heel mooi! 

Ik ga nu maar eens weer verder met die streepjessokken....

grtz, 

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Haha, zal ik je eens shockeren? Mijn slaapkamer heeft 2 oranje (ja, eecht oranje) en een heel gele wand, de andere (schuine) wand is wit en het staat heerlijk zonnig. Ik zal er wel bij vermelden dat de oranje muren grotendeels zijn bedekt met grote witte kasten. Mijn slaapkamer is (helaas) ook mijn hobby kamer (wel groot genoeg hoor),vandaar ;-)
  De pop wordt vast erg leuk, ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Mijn hele slaapkamer is lila, de woonkamer blauw... Zal ook niet iedereen zich in kunnen vinden! :)
  Ik vond het verrassend mooi, fris en zonnig, geloof direct dat dat bij jou ook zo is!

  Gr,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je breiwerkje doet me aan Pipi Langkous denken of is dat een beledeging? Ben benieuwd naar het eind resultaat. groetjes mam

  BeantwoordenVerwijderen