woensdag 17 april 2013

Mooi weer

Het zal nu wel mooi weer blijven, lijkt me. Ik heb namelijk mijn handschoenen af! :)
Heel interessant is de tweede niet om te laten zien; hij is natuurlijk hetzelfde als de eerste... maar als bewijs dat het toch echt een complete set is, toch even een foto!


De kleuren zijn in het echt iets minder hysterisch, de flits maakt de kleuren wat lichter. Voor het netjes fotograferen zou ik eigenlijk even een handig plekje moeten zoeken waar het licht een beetje handig binnenkomt. Midden in de kamer op de eettafel is volgens mij eigenlijk de slechtste plek die je kiezen kunt... die gewoonte moet ik nog eens afleren.  

Het volgende project staat ook al op de pennen. Dit keer een sjaal; maar dan wel met een kantpatroon. Mijn moeder en ik hebben het er al wel een paar keer over gehad, dat we dat toch ook eens wilden proberen. Er zijn zoveel mooie patronen en de speciale luxere garens.... prijzig, maar zo mooi!
Dit weekend bleek dat we, zonder het van elkaar te weten, allebei maar een patroon opgezocht hadden om het toch eens te proberen. Ik had eerst Kuura opgezet, maar daarbij zaten wel heel veel ribbels aan de goede kant, dat had ik vanaf de foto's niet gezien. Dat vond ik toch wat minder mooi en omdat ik ook al eens een foutje had gemaakt, heb ik die weer uitgehaald. Nu heb ik toch besloten om te beginnen met de Holden shawlette. Dat patroon heb ik al een hele tijd geleden opgeslagen, omdat dat een geschikt patroon is voor beginners in kantbreien. En het is een mooie sjaal, ook dat. 
Ik heb al een stuk gedaan: het is feitelijk een sjaal in tricotsteek, waar een kantrand aan komt. Dus ik ben nu met het simpele stuk bezig en aan het eind wordt het pas moeilijker. Deze heb ik opgezet in katoen (5ply), dat draagt wel prettig in de zomer. De originele is van sokkenwol (4ply) dus de mijne zal iets groter worden. 


Ondertussen oefen ik nog steeds met 'de draad links' breien. Recht ging al makkelijk, maar averecht vond ik heel ingewikkeld. Op internet kwam ik video's tegen van mensen die met een vinger de draad onder spanning naar beneden duwden; ik kreeg het niet voor elkaar. Maar inmiddels heb ik mijn manier gevonden; ik houd de draad tussen duim en wijsvinger, vóór de linkernaald. De linkernaald houd ik dan vast tussen mijn middelvinger en de bovenkant van mijn wijsvinger. Dat klinkt vast nog net zo ingewikkeld... maar het werkt voor mij! Een avondje breien gaat zo wel meer ontspannen (en ook vlotter!) en ik heb nog geen protesten meer gehad van mijn pols- dat gebeurde eerder nog wel eens na een poosje breien....

grtz, 

Ilse

3 opmerkingen:

 1. De handschoenen zijn prachtig, maar ik ben blij dat we die voorlopig niet meer nodig hebben, eindelijk is het voorjaar.
  De sjaal wordt ook erg mooi, frisse kleuren. Het lijkt me wel meer een omslagdoek, maar dat kan ik verkeerd zien.
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dezekleur vind ik ook ietsje pietsje vrolijker dan de vorige. Ik broddel lekker verder, afgelopen dagen buiten maar of dat zo blijft? Tot later, mam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful work and lovely cheery colours!
  Happy Weekend,
  Susan x

  BeantwoordenVerwijderen