donderdag 21 november 2013

Klein grut

Het is heel schandalig, maar ik moet nog steeds aan de tweede handschoen beginnen.... Soms heb je even behoefte aan kleine projectjes, met snel resultaat. Dat was voor mij het geval, de afgelopen weken. Ik ben vast begonnen aan wat kerstdecoraties. Ieder jaar probeer ik weer wat nieuwe boomdecoraties te maken. Omdat ik het leuk vind om te doen, omdat ik het leuk vind dat er ieder jaar wat nieuws bij komt, maar ook vanwege de katten....zie bericht van vorig jaar. Ik heb niet de illusie dat de katten dit jaar uit de boom blijven, want vorig jaar klommen ze dagelijks in de boom. Mijn glazen decoraties gebruik ik wel, maar nauwelijks in de boom!! En om nou alleen maar plastic in de boom te hangen... Langzamerhand wordt het steeds meer een handwerkboom. Dat vind ik toch wel heel leuk...
Deze uiltjes heb ik gehaakt, volgens mijn eigen patroon. Er zijn er meer, maar ik heb ze niet allemaal op de foto.
Verder heb ik vogeltjes gebreid, naar een patroontje van Sara Elizabeth Kellner, bluebird of happiness. Die zijn vrij snel klaar en ik vind ze schattig van vorm. Wel even iets priegelen met verkorte naalden en steken oppikken van de opzet, maar goed te doen. 

 Bij de paarse en roze heb ik een glitterdraadje meegebreid. Met een veertje erop is het net een echt kerstboomvogeltje!
Het volgende patroon is al van vorig jaar, maar het was er nog steeds niet van gekomen om deze te maken. Barbara Prime werkt al aan een ander gratis patroon voor kerst, dus ik vond het nu wel tijd. Dus hier zijn mijn Inuks en babyzeehondjes.  Wel heel kleine propjes- ik vraag me af of ik ze terug kan vinden in de kerstboom... Ze waren wel leuk om te maken, maar als ik er meer van zou maken, dan zou ik het patroon toch iets aanpassen. Nu zijn ze niet helemaal mijn stijl. Wat wel handig is; ze zijn zo klein, ze passen zelfs in mijn letterbak! Bijna niets is klein genoeg....

De foto's zijn wat grauwig, ik had toch niet helemaal goed licht.
En nu ga ik lekker op de bank zitten... misschien dat ik nog een vogeltje brei..

grtz,

Ilse

5 opmerkingen:

 1. Je bent druk bezig geweest zeg.
  Leuk die uiltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een leuke hangertjes! Vooral de gebreide vogeltjes vind ik prachtig! Ik doe het je niet na (zeker niet nu je gezegd hebt dat het gepriegel is, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohooooo allemaal even leuk lief en mooi zeg
  wat een gezelligheid zo

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk gemaakt allemaal zeg! ik ben benieuwd hoe de boom eruit gaat zien. De mini zeehondjes zijn zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enig idee zeg die "boombeestjes"! Mijn kat blijft gelukkig heel braaf van de boom af, behalve van de onderste ballen. Die zijn dan ook van plastic!
  Groetjes
  Esther
  esthersipatchandquilt at yahoo dot com

  BeantwoordenVerwijderen