dinsdag 28 januari 2014

Dikkie Dik

Laatst was mijn jongste neefje jarig; hij is alweer 3 jaar! Toen ik hem vantevoren vroeg wat hij graag kado zou willen, antwoordde hij: 'knuffels en een poesje'. Hij is ook zo dol op de Jacobussen (hij heeft ook een eigen Jacobus), dus een gebreide poes leek me dan wel leuk...
Na wat zoeken kwam ik op het patroon Maru uit; een schattig poesje, dat in het patroon nog gevilt wordt. Ik heb geen wol die goed vervilt, maar ook zo is hij leuk.
Ik heb hem een beetje opgeborsteld, zo verdwijnen de naadjes ook een beetje. Dat is wel een nadeel aan dit patroon; het zijn allemaal losse onderdelen, dus het breien is maar de helft van het werk.... Het in elkaar zetten is nog een hele klus!

Omdat ik het niet leuk vond om alleen maar knuffels te geven, ging ik op zoek naar een bijpassend boekje. Al gauw kwam ik Welterusten Dikkie Dik tegen, waarin Dikkie Dik op zoek is naar een fijne slaapplek en uiteindelijk gaan alle katten bij één kat logeren. Met heel veel kussens en dekentjes; precies zoals kleine neef mijn apen altijd laat doen. Toen heb ik ook nog maar gauw een oranje poes gebreid en een dekentje voor ze gehaakt- dat hoort er dan ook bij!


De bedoeling was meteen duidelijk: eenmaal uitgepakt kregen de poezen meteen een knuffel en werden keurig toegestopt! 


Wanneer je de patronen van de boven en onderkant naast elkaar legt, lijk je dit ook aardig goed in het rond te kunnen breien. Ik was er al mee begonnen, maar bij de pootjes wordt het lastiger- daar moet ik nog eens even goed op studeren....

grtz,


Ilse

5 opmerkingen:

 1. Wat een schatjes!!! Dikkie Dik is prima gelukt!!!
  Ik vind het een erg leuk idee om dit te maken en met een boek samen cadeau te geven. Zo te lezen is je neefje er erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn erg schattig geworden! Het grootste werk is inderdaad het in elkaar zetten. Kreatieve groeten van Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wat zal je kleine neef blij zijn geweest met het liefdevol gemaakte cadeau van zijn tante! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze leuk geworden! Echt heel erg schattig!!!
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, mooi deze katjes.
  Een ontzettend leuk cadeau voor je neefje, hij boft maar!

  BeantwoordenVerwijderen