zondag 27 april 2014

PonchoIn navolging van Lucy, heb ik een poncho gehaakt. Eigenlijk is hij al een paar weken af, maar bloggen kwam er even niet van. Ik heb gekozen voor blauw, groen en een beetje geel, zonder patroon. De steken die Lucy gebruikte vond ik leuk, dus dat heb ik een tijdje aangehouden. Op een gegeven moment ben ik losser gaan haken, omdat hij wel heel dik en zwaar zou worden.
Hij is niet zo handig om te dragen wanneer je actief dingen wil doen, want dan hangt hij snel in de weg. Maar voor wanneer je op de bank zit, of achter de computer is het heerlijk.


Er is geen patroon van, maar het is heel eenvoudig: Ik ben begonnen met 60 lossen (wel een beetje losjes haken). Die sluit je met een halve vaste tot een ring. Vervolgens haak je 3 lossen (bij wijze van stokje) en in iedere losse haak je een stokje. Om de punten te maken haak je in de tiende en de veertigste steek 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Iedere toer meerder je op dezelfde plek op deze manier. 
Ik heb 2 toeren stokjes, 1 toer 1stokje, 1 losse (steek overslaan) gedaan, tot ik over de schouder was. Toen heb ik beide toeren om en om herhaald en later heb ik alleen maar 1 stokje, 1 losse gehaakt. In de kleuren heb ik wel (meestal) 2 toeren, 1 toer aangehouden. Het haakt wel lekker vlot, met zo'n simpel patroon.


Zelda vind em heel geschikt als deken... vaak kwam ze op schoot zitten, terwijl ik aan het haken was. Dat is iets minder voor het tempo- maar wel weer gezellig!

Het randje is 1 stokje, 3 lossen, 1 stokje, 1 losse in 1 gaatje, vervolgens 1 gaatje overslaan en weer 1 stokje, 3 lossen, 1 stokje, 1 losse, etc. Dat heb ik ook bij mijn South Bay omslagdoek gebruikt en beviel me wel goed. Daar heb ik er twee toeren van gedaan, is ook leuk.


Inmiddels ben ik ook alweer bezig met een nieuw project; een sunburst granny dit keer. grtz, 


Ilse

1 opmerking:

  1. It looks lovely and cosy and very colourful. I remember my sister and I having matching ponchos when we were young, back in the 1970s! Very stylish haha!

    BeantwoordenVerwijderen