zaterdag 31 mei 2014

WIP

Als je aan verschillende projecten tegelijk werkt, nog overal allerlei werkjes hebt liggen, om over je wensenlijstje maar niet te spreken- waar zit je dan niet op te wachten?
Een nieuw project...
Mijn quilt-opbrengst is niet erg hoog- dat geeft op zich niets. Maar als het toch al niet snel gaat is het niet de handigste zet om iets nieuws te beginnen.
Maar dat heb ik lekker toch gedaan! Ik kon het niet tegenhouden; ik vond het blok leuk, had meteen in beeld welke kleuren ik zou gebruiken en kon niet wachten om te zien hoe dat uit zou pakken.... Dus ik doe mee aan de Churn Dash Quilt Along. Iets minder snel dan sommige andere deelnemers, maar het vordert gestaag...
Geinig detail: ik kwam dit project tegen op het blog van iemand die in een vergelijkbare situatie zat... zij is er ook mee begonnen en heeft inmiddels de top af.


Voor mijn verjaardag had ik stofjes uit Amerika besteld, waaronder een pakketje met roze-rode stoffen. Die heb ik als basis genomen en aangevuld met roze en rood dat ik nog had. De eerste blokken waren heel spannend; hoe gaat het eruit zien? Na een paar blokken werd het echt eng: het vloekte en al die drukke stoffen naast elkaar oogden nogal druk. Hysterisch, zeg maar gerust. Maar, 'there is safety in numbers' en toen ik weer wat meer blokken had, trok alles weer wat naar elkaar toe. Wanneer alle blokken netjes aan elkaar genaaid zijn en gequilt zijn zal het wel één geheel zijn. Een lekker knal geheel! :)Ik ben in de eerste week van mei begonnen en moet nu nog 7 blokken. In principe maak je, volgens de uitgelegde methode, 2 blokken tegelijk (een positief en een negatief) maar omdat ik niet van alle stoffen genoeg had voor een setje van 2, ben ik daar soms van afgeweken.

Omdat het een quilt along is, circuleren er veel foto's van andere quilts met dit blok. Ik vind het altijd wel heel leuk om al die versies naast elkaar te zien.

Ik heb meer gedaan in de afgelopen tijd; maar een groot deel vond aan de andere kant van zolder plaats. Ik heb de kast die ik nog van mijn opa heb, eens getrakteerd op een nieuw verfje. Nu zit die ook in de Annie Sloan. Vanwege de panelen heb ik deze strak en helder geschilderd. Bij mijn opa was de kast wit met roze, ik heb hem lang wit met lichtblauw gehad en nu ging ik voor vol contrast: wit met rood. Het is wel knal, maar ik vind het leuk. Gehaakt deken en kussen er bovenop en de katten liggen er geregeld op te slapen. Van daar kunnen ze zowel de trap als beide dakramen in de gaten houden- en tussendoor lekker dutten. Ideaal!Dan had ik ook nog een ander project. Op zolder had ik nog een kast staan als deze: 


We hadden 2 identieke kasten; 1 beneden en 1 op zolder. Die op zolder was me toch wat te groot, ik kon hem niet handig kwijt en een plankje was stuk, van 1 deur waren de scharnieren stuk; kortom, lastig en rommelig. Dus: ik heb de kast gehalveerd. 
Het kostte even wat denkwerk over de aanpak, maar uiteidelijk was het zo voor elkaar!
Vanwege het freeswerk op de bodem en het blad was het het makkelijkst om de binnenste 2 kastjes eruit te halen. Met wat meubelankers, lijm en vuller heb ik de boel weer aan elkaar gezet en na een fijne verflaag zie je er nauwelijks wat van. Ok, als je goed kijkt zie je een 'litteken', maar laten we eerlijk zijn; wie heeft dat nou niet?! Dat brengt karakter en uitstraling, toch? Ik vind het netjes genoeg en kan nu eindelijk mijn wasmiddelen naast de wasmachine bewaren, terwijl ze wel opgeruimd zijn. 
Heel fijn...Het enige nadeel van dit soort acties is, dat je zo'n kast leeg haalt... en dan... Met een deel van die zooi zit ik nu nog. Mooie gelegenheid om alle spullen eens kritisch na te gaan. (volgens mij kwamen er ook 2 oude, onafgemaakte quiltprojecten uit een kast....hmmm)

grtz,

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Jee, jij hebt ook 2 rechter handen! Heel mooi gedaan; vooral de kast verkleinen, dat ziet er perfect uit!
  Je quilt blok ziet er leuk uit (leuk spelletje ook om op de foto 2 bij elkaar horende blokken te ontdekken ;-) ), maar ik begrijp wel wat je bedoelt met druk. Zou het niet rustiger worden als je er witte randen tussen zet? Ach, misschien heb je ook wel gelijk dat het goed komt als alles aan elkaar zit.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De quilt is idd erg druk, maar ik denk dat als het af is het er prachtig uitziet.
  De wit rode kast is super. En wat ben je handig: kast verkleinen!!!! Is een erg mooi kastje geworden en de naad is amper te zien, en waarschijnlijk omdat we het weten zien we het.
  Veel plezier met je kasten en succes met opruimen en afmaken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik vind hem echt super gaaf worden! Ik hou d'r van, maar dat wist je al wel ;) Succes er nog even mee en heel benieuwd naar het eindresultaat! En tja, wat de verf betreft top!!!

  BeantwoordenVerwijderen