vrijdag 9 januari 2015

Nieuw begin

Hallo... dat is een tijd geleden!
Soms heb je dat, dat andere dingen je tijd en aandacht opslokken. Wanneer ik een tijd niet geblogd heb, vind ik ook nog dat ik wel met een goed verhaal weer moet beginnen en dan komt het er helemaal niet meer van.... Herkenbaar?
Ik ga niets beloven qua bloggen- dat werkt toch niet, maar ik heb nog wel heel wat dingen te laten zien.. Vooral heel veel WIP's.

Eerst maar eens de nieuwste: ik heb besloten mee te doen met de CAL 2015. Ik gebruik katoen (catania, phildar, katia en cottone) en ook een beetje glitterkatoen. (miracle van SMC) Ik heb mezelf recent getrakteerd op een clover amour haaknaald 2,5 (3 had ik al in veel verschillende modellen en 2,5 gebruik ik ook graag) dus daarmee haak ik dit project.
Qua kleuren wilde ik eens een beetje wat anders, dus ik heb gekozen voor een combinatie die bohemian aandoet, beetje India-gevoel. Daarbij vind ik de glitters ook prima passen.
Het eerste deel heb ik af en vanavond wanneer ik terug ben uit mijn werk ga ik deel twee haken.Wel grappig dat ik deze wel mooi vind; ik ben best een neuroot wanneer het gaat om patronen. De streepjesdeken van vorig jaar zou ik zelf nooit haken. Dat is me te rommelig, er zit te weinig patroon (of herhaling) in. Dat is ook waarom ik lang niet alle samplers mooi vind; met verschillende blokken is het heel lastig om een uitgebalanceerd geheel te krijgen. Omdat deze in een vierkant is, is er wel herhaling: iedere zijde is immers gelijk. Dat vind ik toch een stuk fijner om naar te kijken!

Dat is meteen een bruggetje naar een ander project; de Scheepjes CAL van a creative being. Daar was ik mee begonnen en ik vond de blokken over het algemeen best leuk. Maar wanneer je dat bij elkaar legt.... Ik kom er niet uit, word er niet blij van. Verschillende patronen en door hoe je de kleuren verdeelt ontstaat daarin ook weer een patroon..... Jammer, maar het is niet anders. Een aantal blokken heeft nog een extra randje nodig en dan zal ik de blokken die ik heb aan elkaar zetten. Dan wordt het een klein dekentje. Dat is toch altijd beter dan een stapel losse blokken.
Ik heb alleen het eerste patroon op de foto gezet, zie ik.Dan is er ook nog de knit along van Kaffe Fasset, voor Rowan. Poeh, dat was al net zo'n succes... (ik begin een patroon te ontdekken...;) ) Eigenlijk had ik moeten weten dat zijn drukke ontwerpen niet bij mij passen. Maar de verschillende kleurenpakketten die hij voorstelde waren wel heel mooi, dus daarvoor zwichtte ik. Toen later bleek dat het per vierkantje steeds hetzelfde drukke streepjespatroon werd, per week in een andere kleurencombinatie en je al die bonte streepjes tegen elkaar moest zetten.. Dus de streepjes liepen niet door, maar alles werd stotend gelegd. Nee, niet mijn stijl. De kleuren en het patroon per blokje vond ik mooi, maar het deken is me te druk. Dus ook hiervan maak ik een aangepaste versie: het idee van het streepjespatroon en de kleuren gebruik ik voor een dekentje. Voor Zelda, dus niet zo heel groot. Dat is nog genoeg werk, want ik brei met sokkenwol op naalden 2.  


Al dat blauw, groen, paars, lila en een beetje bordeaux rood vind ik erg mooi -al zijn ze niet makkelijk goed op de foto te krijgen!


De afwisseling tussen smalle strepen en bredere strepen vind ik wel leuk en ook het diagonale. Nadeel is wel dat het vreselijk oprolt; daarom heb ik van het dekentje nog geen foto. Wanneer ik de laatste toeren heb gebreid kan ik hem blocken en fotograferen. Ik wil er dan nog wel een randje omheen, maar of ik dat ga breien of haken moet ik nog bedenken....

Dat is het voor vandaag, zo houd ik nog wat dingen over voor volgende blogjes!


grtz,

Ilse

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je er weer bent, ik vind het altijd erg leuk om te zien waar je mee bezig bent.
    Je bent met leuke projecten aan de gang. Jammer dat niet alles uitpakt zoals je zou willen, maar je zult er vast wel weer iets leuks van weten te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk blog! om te lezen, bedankt voor het delen...

    BeantwoordenVerwijderen