dinsdag 8 september 2015

Stukjes en beetjes

Al een paar dagen ben ik flink verkouden. Ik heb dan ook weinig puf om echt wat zinnigs te doen. Afgelopen weekend ben ik vooral lekker aan het prutsen geweest op zolder. Ik heb eens wat dingen afgemaakt.

Zo lag er al tijden een deken waarvan ik alleen de rand nog maar hoefde af te maken. Ach, dan lag het deken boven en het garen beneden, of had ik wel wat anders te doen... Het deken deed intussen prima dienst, dus het had geen haast. Maar nu heb ik garen en een haaknaald erbij gezocht en eigenlijk was het zo voor elkaar. Omdat ik er een gekleurd picotrandje aan heb gehaakt, valt het ook nog goed op, dat er wat aan veranderd is.

Eindelijk is ie echt af!
Het patroon is Rosie Posie van Cherry Heart

Bij het opruimen kwam ik nog wat bloempjes tegen, die ik had gemaakt naar aanleiding van een ander patroon van Cherry Heart. Ik haakte alleen het bloemetje en haakte een extra toer tussen de eerste en tweede, om het kleureffect van een anemoon te kunnen nabootsen. Ik vond ze leuk om te maken, maar nadat ik een stapeltje anemoontjes had, met heel veel draadjes, wist ik niet zo goed wat ik er verder mee moest.
Tot ik bedacht dat ik daarmee mijn lampenkapje mooi kon opsieren. Ik heb ze met een paar steekjes vastgenaaid. Het resultaat vind ik erg gezellig geworden.Een tijdje terug kwam ik een quiltpatroon tegen dat ik erg mooi vond. Het leek me wel leuk om eens een quilt te maken met een groot blok, zoals Swoon bijvoorbeeld. Toen kwam ik Star Surround tegen en ik was verkocht. Het patroon is gratis, de ster is anders (die in Swoon heb ik al in veel quilts gebruikt) en het blok is uitgewerkt in verschillende maten. Om het patroon eens te proberen heb ik een klein blok gemaakt. (tijdens het wachten op de stoffen die ik had besteld voor de quilt) Dat blok lag er nog steeds, gequilt en wel. Dit weekend heb ik er een kussenhoes van gemaakt. Ook weer wat nuttigs mee gedaan...!
Voor de quilt maak ik de blokken een slag groter; 24 x 24 inch, dus zo'n 50 x 50 cm. Maar goed, daar is nog heel wat werk aan te verrichten. Die heb ik voorlopig nog niet af!

groetjes, 

Ilse


5 opmerkingen:

 1. De deken is een plaatje geworden, daar heb je vast heel veel plezier van.
  Wie wat bewaart die heeft wat, de lamp is er lekker van opgefleurd.
  Naar de quilt moet ik niet te lang kijken. Ik vind het zó mooi. Ooit wil ik dat ook nog eens gaan doen. Ik moet alleen nog een adresje vinden waar ik tijd kan kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your crochet quilt is just beautiful!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful crochet work! I would love to make an afghan, but the size is so intimidating. Yours is lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi, je dekentje! Maar goed dat je het echt afgemaakt hebt.
  En weer een mooie kussenhoes, echt super!
  Hopelijk ben je inmiddels weer een beetje opgeknapt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The colors of your crochet quilt are so pretty!

  BeantwoordenVerwijderen