dinsdag 29 september 2015

Vakantie

We zijn een weekje op vakantie geweest, naar de Franse streek de Elzas. Over het algemeen hebben we nog prima weer gehad. We hebben gewandeld, steden en dorpen bezocht en natuurlijk een echte Franse rommelmarkt. Wat me erg opviel was hoeveel bloemen er overal waren; alle steden en dorpen waren uitbundig voorzien van bloemen. Niet een potje of balkonbakje en klaar, zoals wij kennen, maar overal grote, overdadige bloembakken met allerlei combinaties. En de mooie huizen... prachtig!

Deze foto's zijn van Strasbourg en de laatste is uit Riquewihr. Riquewihr is net of je een filmset binnen bent gelopen, waar ze juist een sprookje van de gebroeders Grimm gaan opnemen. Ik vond het een heel bizarre gewaarwording. Het is de moeite om wat winkeltjes in te gaan, al is het maar om te zien hoe bijzonder sommige huizen van binnen zijn. Mocht je er eens komen, ga dan vooral het kerstwinkeltje in.... Het lijkt maar een heel klein ding, maar ik vond het een hele belevenis- ik heb mijn ogen uitgekeken. De efteling kan er nog wat van leren...

Uiteraard had ik ook een haakwerkje mee. De afgelopen maand heb ik weinig aan mijn bloemensjaal gewerkt, want met de drukt van het werk, school, sporten etc had ik weinig puf over. Ik had behoefte aan iets heel makkelijks. Dus ben ik 'solid granny's' gaan haken en ik heb ze ook direct aan elkaar gehaakt. Persoonlijk vind ik dat een van de mooiste en ook de makkelijkste manier. Ik heb verschillende paarstinten gebruikt en dat afgewisseld met wit. Ik had een tijdje geleden 3 bolletjes van een denimgaren gekocht en die heb ik hier ook in gebruikt. In dit geval vind ik ze prima combineren met de effen garens. Er zit zelfs ook 1 vierkantje van verloopgaren in, dat was nog een restje. Het deken zelf was al af, in de auto heb ik de rand gehaakt. Tussendoor nog wat draadjes weggewerkt en nu is hij klaar! Voor mijn doen wel heel snel en ik heb hem niet eens een keer weggelegd om wat anders te beginnen...Het was niet zo'n heel beste dag voor foto's, tenminste, die van binnen zijn erg vreemd van kleur.

Vanmiddag heb ik lekker wat uit zitten proberen. Ik was op internet een tutorial tegengekomen met hexagons, op een moderne manier. Ik vond het er niet alleen leuk uitzien, maar ik was ook benieuwd of de werkwijze met lijm me zou bevallen... Nu heb ik niet van die dure speciale lijm in huis, dus besloot ik om eens te proberen of een pritt-stift ook werkt.. Nou, dat ging heel best. Om de stof om kartonnetjes te spannen gebruik ik toch het liefst naald en draad, want het ging toch wat kliederig met zo'n brede stift. Maar om de hexagons op de stof vast te zetten, voor het doorquilten, is het heel handig.Ook weer erg slechte foto's, maar van mijn proeflapje heb ik een mugrug gemaakt. Mijn theepotje lekt toch altijd een beetje en dan is dit wel handig. Ik vind het quiltwerk erg leuk zo. Omdat het toch plat op tafel ligt heb ik de bies machinaal vastgezet. Daar ben ik nog niet zo handig in en dat gebruik ik alleen maar als je de achterkant toch niet ziet.Nu dit een succes is, wil ik graag op deze manier een kussenhoesje maken. Daar heb ik er nog niet genoeg van namelijk. ;)

groetjes,

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Lekker dat jullie er even tussenuit waren, dat kan zo welkom zijn, zeker na zo'n heftige periode.
  Je gehaakte deken is echt heel erg mooi geworden! Mooi combinatie van kleuren, mooi in evenwicht.
  Ook de placemat is prachtig geworden, dat doe ik je niet na :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ilse, ik wilde je even laten weten dat je mijn giveaway gewonnen hebt. Als je mij een mailtje stuurt krijg je de kaartjes voor de Winterfair toegemaild. Ik had gelezen waarom je de kaartjes graag wilde winnen. Ik had je blog nog niet gelezen maar snap nu waarom je dit graag wilt. Ik hoop dat je blij bent met de kaartjes en ik hoop dat jij en je moeder kunnen genieten van een fijn dagje uit.
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gorgeous photos from your holiday, Ilse.

  Lovely mugrug! Such pretty fabrics you've chosen and this would indeed make a wonderful pillow cover.

  BeantwoordenVerwijderen