zondag 19 augustus 2012

Doily

Mijn laatste berichtje is al weer even geleden... Ik ben ook niet zo heel bijzonder druk geweest- maar heb ook niet stilgezeten! Laat ik beginnen met mijn laatste project.
Op ravelry kwam ik een CAL tegen; een crochet-along. Dit wordt een doily, een kleedje, in het rond, in 3 kleuren. Klinkt leuk toch?! Hoe het eruit komt te zien is nog een verrassing, want het is een mystery.... Gisteren is het tweede deel van het patroon gepost, maar zo rap was ik niet: ik heb vandaag deel 1 afgemaakt. Tot zover vind ik hem leuk worden! Het haakt ook wel spannend weg, wanneer je niet weet hoe de rest van het patroon zal gaan :)
Wie er ook aan mee wil doen, het is Doily for the 21st century- om maar even aan te duiden dat haken en kleedjes echt wel van nu zijn!


In totaal zijn er 5 patroondelen, iedere zaterdag verschijnt er weer een nieuw deel.

Verder ben ik (kalmpjes aan) bezig geweest met meer van hetzelfde. Ik heb een tweede kussen afgemaakt; het haakwerk zit nu aan de hoes.Dat ziet er ook weer netjes uit! Kussens blijven leuk om te maken... 
En wat ik ook leuk blijf vinden: Jacobus!
Deze is van garen van Drops, ook 4 ply, net als mijn andere wol, maar ik heb wel de indruk dat het een fractie dunner is dan mijn andere wolletjes. Dit aapje heb ik op naalden 2 gebreid (de lila aap op 2,5) en dat maakt hem toch weer een heel stukje kleiner dan zijn voorgangers! 


Schattig toch, zo'n stel bij elkaar... Dit garen was op de bol al erg mooi om te zien, maar om te breien is het wel heel spannend en verrassend! Ik snap best, dat als je eenmaal aan zulk garen begint, dat je niet zomaar weer naar de uni kleuren terug gaat....
Nog even over het Amish mutsje dat ik laatst op de foto had: mijn moeder heeft dat in Frankrijk gekocht, het is echt door de Amish gemaakt. Om wat inkomsten te genereren worden verschillende producten van een groep Amish, die oorspronkelijk daar uit de Elzas komt, verkocht. Er is ook een boekje te koop over Amish poppen en kleertjes en hoe ze dat maken. Mijn moeder heeft aangeboden dat boekje voor me te kopen, wanneer ze daar weer in de buurt is. Dus dan kan ik aan de gang met mutsjes, kapjes, rokken en schorten :) Daarover zal dus nog meer komen, op termijn.Mooie kan, erachter he? Die heb ik mezelf maar kado gedaan, ik vond hem zo mooi! Nu heb ik er hortensia's in, maar ook zonder bloemen vind ik hem prachtig. Zulke kadootjes moeten wel kunnen, zo heel af en toe ;)

grtz,

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Stop nou! Straks zwicht ik ook nog voor die lieve Jacobus! Ow, ze zijn zo schattig! Zeker dat stel van jou, ik vind ze echt prachtig. Ook de kleur staat me erg aan, mooi verloop in het laatste aapje.
  Je kussenhoezen vind ik ook heel mooi!
  Je breit en haakt zo mooi egaal, heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie creaties allemaal ! De aapjes zijn prachtig, ik baal best dat ik niet zo goed kan breien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super cute monkeys and really lovely colors! Your workmanship is beautiful! I also like the granny square pillows, especially the one with the round centers. A little different and nice geometric style.

  Fun stopping by to visit!
  Kindly, Lorraine

  BeantwoordenVerwijderen