dinsdag 28 augustus 2012

Entrelac


Laatst kwam ik voorbeelden tegen van entrelac-breiwerk. Eerst heb ik er met ontzag naar zitten kijken, maar na korte tijd bedacht ik dat ik dat ook moest kunnen. Bij Jacobus heb ik immers ook steken op moeten nemen, minderen etc. Uitproberen dus maar! Ik vond een patroon voor een tasje bij petite purls, klein, recht-toe recht-aan en uitgebreid beschreven.
En inderdaad is dit prima te doen. Wel opletten, maar verder prima te doen. Dus nu heb ik een klein lapje (ik heb sokkenwol gebruikt dus het is niet groot) en ik denk dat ik er een tasje van maak, met het breiwerk op de voorkant, verder van stof. Dan zou het groot genoeg zijn voor pennen, make-up, haaknaalden of mijn zonnebril. Als ik hem dubbel gebruik dan past mijn smartphone net niet (zo heel smart is die van mij ook niet, vooral groot) dus dat is niet zo heel praktisch. En om nou ook nog een achterkant te breien... het was leuk, maar ook wel genoeg zo.. Bovendien levert dit behoorlijk veel losse eindjes op...


Hij is nog niet geblokt, ik hoop dat hij daar nog iets netter van wordt...

Met mijn Doily CAL ben ik nog niet veel verder; het kleurtje wat ik voor het 2de deel wilde gebruiken was op en uiteraard was die niet op voorraad bij de handwerkwinkel hier in de buurt. Binnenkort ga ik weer kijken of ie inmiddels binnen is. Anders moet ik toch maar een ander kleurtje overwegen.

Ik ben wel gevorderd met mijn grannies voor het derde kussen. Ik heb al wat blokjes aan elkaar gehaakt. Langzaam maar zeker ga ik hiermee verder.

Gisteren ben ik begonnen met een ander patroontje, dat ik niet kon weerstaan. Kleine paddestoeltjes...Het patroon is van Teri Crews en heet cute mushrooms. Geschikte naam... Ik vind ze erg leuk, heb wel een zwak voor paddestoeltjes....
Het mandje is nog lang niet gevuld, dus er moeten er nog wat bij. De paddestoelen van vorig jaar zullen er ook wel bij passen (van Grietje Karwietje), dus die zal ik ook maar weer eens van zolder halen!

Nu we toch een beetje richting nazomer gaan (herfst hebben we het nog niet over!) wordt het ook wel tijd dat ik mijn volgende haakpatroon ga delen. Ik heb al een poos geleden een vleermuisje ontworpen. Ik moet het patroon nog een keer namaken om te controleren, want het ontwerp ging bepaald niet in een keer goed; er zitten nogal wat strepen in mijn aantekeningen ;)
Het zal dus nog heel even duren, maar binnenkort dus een nieuw gratis patroontje!

grtz, 


1 opmerking: