maandag 11 februari 2013

Quilts

Niet om het één of ander, maar ik vind dat ik de vaart wel aardig te pakken heb... De paars-groene quilt wacht nog wel op een achterkant, maar ondertussen heb ik een andere UFO van stal gehaald, de blauweblokjesquilt. (wat een fantasie he?!)  Dit is een heel simpel patroon en ook heel snel- als je eraan blijft werken in ieder geval! Het was even zoeken, maar ik heb het patroon weer gevonden: het was een quilt along van Rachel Griffith, genaamd synchronized squares.
Zij gebruikte precuts, maar ik heb gewoon uit mijn voorraad lapjes gezocht en die op maat gesneden. Toen ik het vorige week voor de dag haalde, had ik van alle stadia van de blokken wat... Inmiddels heb ik aardig wat versneden, genaaid, weer versneden en nog meer genaaid... tot gisteravond de top klaar was.


Nu ligt hij gesandwicht en gespeld klaar om onder de naaimachine door te gaan...


Voor de achterkant heb ik een zachte grijs met een sterretje gekocht op de markt. Eerst dacht ik aan blauw, maar de keus was wat beperkt en ik wil met deze quilt direct door. Dus werd het deze grijs. Ik wil hem namelijk afhebben voor donderdag.... Ten eerste omdat het heerlijk voelt om een quilt af te hebben, ten tweede omdat het helemaal fijn is als je naar de handwerkbeurs gaat terwijl je net wat af hebt (goed excuus om eens goed te shoppen voor wat nieuws!) en ten derde heb ik besloten deze aan vriendlief te geven en dan is het wel leuk als dat voor valentijnsdag kan. Ik had hem al een tijd terug een eigen quilt beloofd, voor op de computerkamer. (Hoeftie niet meer een deken van beneden te halen als hij het koud heeft) Gezien we net de computer verhuisd hebben naar de logeerkamer, waar deze kleuren heel goed passen, komt het nu precies mooi uit. De bies ga ik weer scrappy doen en ik verheug me nu al op het effect van al die verschillende blauw- en groentinten bij de grijze achterkant... Ik denk dat dat heel leuk staat!
Ik heb iets van het patroon afgeweken in de zin dat ik de blokken niet gecentreerd heb; het blauw zit niet precies in het midden van het witte blok. Ik wilde het niet te stijf hebben, maar van een afstand is het nog niet zo te zien. Toen heb ik er ook maar een enkel wit blok bij gedaan (tot de stof op was..) om het dan zo nog wat speelser te maken. Het blauw is op het wit vastgestikt, dus die blokken zullen nog rafelen; dan zal het beter uit de verf komen.

Dan is er ook nog Hey Jude; rij twee had ik al af, maar nog niet laten zien...

Een leuk blokje; niet ingewikkeld, maar met een leuk effect. Ik maak van deze quilt expres blokje voor blokje. Hoewel alle systemen om achter elkaar door, aan de lopende band, blokken te maken heel handig kunnen zijn, vind ik het nu wel weer eens fijn om aandachtig een enkel blokje te maken- van begin tot eind, één voor één. Het is wel wat langzamer, maar zo geniet ik wel meer van het naaien, bij elkaar zoeken van de stofjes en ook heel fijn: ze worden heel netjes! 
Van de derde rij heb ik nog maar twee blokjes gemaakt, dit keer zijn het sterretjes. Een blokje dat ik al vaak in verschillende maten en uitvoeringen gemaakt heb, maar dit blokje blijft leuk!
Om de vorm nog wel goed uit te laten komen gebruik ik wel 3 verschillende stoffen, maar heb ik de stoffen van de binnenkant en de punten wel in dezelfde kleur gekozen. Het effect bevalt me wel, maar misschien besluit ik nog om er ook een paar heel bonte in te doen, voor de afwisseling. Over de vraag of  'men' wel zit te wachten op mijn gebreide en gehaakte spullen hoef ik me geloof ik niet zo druk te maken, gezien de reacties van lezers, maar ook de reactie van de vriend aan wie ik het varkentje gestuurd heb. Hij had direct een foto op facebook gezet, met 'kijk eens hoe lief!' en hij belde later ook nog om te zeggen dat hij het zo leuk vond. Dus ik mag niet meer zeuren en moet gewoon uitdelen....:)

Grtz,

Ilse

2 opmerkingen:

 1. Haha, zie je wel! Gewoon lekker voor haak-sinterklaas spelen, dat wordt echt wel gewaardeerd!
  Mooi quilt is die blauwe ook; wat zal je vriend daar blij mee zijn!
  Goed dat je zo geniet van je blokjes door stukje voor stukje, blokje voor blokje te maken, dat straalt ie vast straks ook uit als het een geheel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi. Your quilt is beautiful.
  I just wanted to say - my cat's bladder stones were cured by diet - a special food that changed the pH of her body and dissolved them. She had an ultra sound to make sure they were gone (plus she stopped peeing in the house which is a good sign she's cured!!!). Hope your cat is better too!

  BeantwoordenVerwijderen