zondag 24 maart 2013

Mapje

Een collega had mij gevraagd om een mapje voor de stiften van haar kleindochter. Ze had verschillende van mijn andere mapjes/ hoesjes gezien en vond die zo leuk; dat leek haar ook wel wat voor haar kleinkind. Ik was er al een tijdje terug aan begonnen, maar toen kwamen er andere dingen tussendoor. Nu heb ik het weer tevoorschijn gehaald en in een middagje was het af. In eerste instantie had ik de binnen en buitenkant direct tegen elkaar aan genaaid, maar dat wordt toch altijd wat dik en bobbelig. Dat heb ik losgehaald en ik heb beide delen middels een biesje aan elkaar gezet. Dat is toch een stuk netter....


Omdat er een regenboog aan stiften in dit mapje komt, vond ik dat ik wel een bont stofje en een regenbooglintje kon gebruiken. Omdat er wel veel wit in het stofje zit, wordt het niet te druk. Het streepje als bies voegt alleen maar toe; met een streepje krijg je zo'n leuk effect!


De rode stof is verdeeld in meerdere vakken. Ik heb de vakken breed gehouden, zodat er vanalles in past, of ze nou dunne potloden of dikke stiften willen gebruiken. Het rode elastiek en hartjesknoopje zijn om een schaartje vast te zetten. Onder de gele flap (bedoeld om te zorgen dat de stiften er niet uit kunnen glijden) zitten nog een paar lintjes vast en een sleutelhangerring. Het is vooral bedoeld om het nog een beetje te versieren, maar wieweet komt het nog van pas. Ik heb hem nog niet gegeven, dat hoop ik binnenkort te doen. Het zou me verbazen als ze dit niet leuk vind; dit is wel haar smaak. Leuke projectjes zijn dit soort mapjes toch!
Ik heb nog iets nieuws vandaag... een tijd geleden noemde ik het project van vriendlief; een collectie van oude computeronderdelen heeft hij omgebouwd tot een functionerende computer. Een soort patchworkcomputer dus.... Hij heeft em uitgebreid getest en uitgerust met de nodige software en vandaag hebben we hem in "mijn atelier" op zolder gezet.Zo zit ik er nu bij; voorlopig even op de barkruk, want ik moet nog even een leuk, klein tafeltje opsnorren. Oh, en de quilt heb ik om, met deze heftige wind staat er precies op dit stukje tocht. Met minder extreem weer valt dat wel mee. De computerkast staat mooi in de bergruimte- dan staat hij niet in de weg en kan hij minder stof aantrekken- daar zijn computers goed in...  Deze computer is aangesloten op de andere computer, dus ik kan bij alle muziek die daarop staat en dat draai ik hier via mijn stereo.  Het is wel heel fijn dat ik straks (we zijn nog wat aan het overzetten) alle muziek binnen bereik heb, want hier staan ook de strijkplank en de naaimachine- daar heb ik altijd graag muziek bij!
Als dan ook de lente nog begint, dan is het hier helemaal aangenaam....

grtz, 

Ilse

PS gelinkt naar Crazy Mom Quilts

9 opmerkingen:

 1. Ik vind jouw hoesje prachtig! Zo leuk in al die primaire kleurtjes voor een kind!
  Wat fijn dat je nu op je knutsel/werkplek ook een computer hebt; heel handig, zo'n pc-dokter aan huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your folder is beautiful! My favorite colors!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk fleurig hoesje heb je gemaakt.
  Wat een lekker knutsel/werk plekkie heb je zo. Handig die computer erbij, heb je altijd je favoriete muziek binnen handbereik. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk hoesje heb je gemaakt. Lekker zomers....En je nieuwe werkplek ziet er gezellig uit zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The cardigan on your little lamb is adorable!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What a bright and cute folder. Thank you for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen