vrijdag 5 juli 2013

Brei-oefeningenLaatst heb ik dit beestje gebreid. Het patroon is gebaseerd op een konijn, heel losjes gebaseerd op een konijn... Ik heb hem gebreid om even iets zonder al te veel denken en tellen te hebben, maar ook omdat de kop gevormd wordt door verkorte rijen. Die had ik al wel eens gebreid in een col, dus plat. Nu wil ik een patroon ontwerpen (ben bezig) waarin ik die techniek nodig heb (zolang ik alles in het rond en aan één stuk wil breien-liefst wel!). Dus dit was even handig om het weer op te frissen en om weer even goed in beeld te krijgen welke effecten het geeft.In het patroon worden er ook nog ogen opgebreid, van die grote puilogen. Op zich zag het er wel geinig uit, maar ik had geen zin in het gepruts.. Knoopjes als ogen leken me ook wel leuk en dan een pompom als staartje... Laat Zelda nou net dol zijn op pompoms... ik had er een uitgezocht, maar waar ze hem nu gelaten heeft....

(ze pakt ze met haar poot, drukt ze in haar bek, loopt naar een speelplek en tuft hem dan uit om er achteraan te rennen... of ze duwt ze onder de deur van de meterkast door- goede kans dat deze daar nu ligt..ze apporteert ze ook; dan moeten wij ze weggooien en brengt zij ze trots weer terug)

Dit konijn is nu officieel kattenspeelgoed, dus ik heb alle verdere versiering gewoon achterwege gelaten. Ik heb hem wel even ingespoten met kattenkruidessence.


Volgens mij is het geurtje inmiddels al wel weer uitgewerkt!
Tussendoor heb ik ook nog wat blokjes gehaakt voor mijn deken; ik denk dat ik hem zo bijna groot genoeg vind... nog een rijtje of drie.... En dan bedenken hoe ik hem af ga werken; de onder- en bovenkant recht maken met halve hexjes? Een rand erlangs?
Oh ja, en draadjes afhechten...-ik ben nog wel even bezig!


Het is heel vrolijk, dat bonte, maar ook druk. Ik heb een paar dagen geleden het dressoir maar eens geschilderd (hij was wit met groene acccenten) en vind het zwart-wit-grijs toch ook wel wat hebben... zo rustig en sereen...  Ik heb nog helemaal niets in zulke tinten gehaakt- of gequilt of gebreid.... Misschien met één streepje kleur erdoor of toch niet?


Weer een leuk idee voor op mijn lijstje....

grtz,

Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten