zaterdag 3 augustus 2013

Verwennerij

Ik heb mezelf eens getrakteerd.... steeds kwam ik bolletjes katoen tekort, waardoor mijn projecten weer stil kwamen te liggen. Dan kocht ik hier een bolletje, daar een bolletje, steeds één voor één. Zeker als ik een bepaalde kleur nodig had, ging daar soms best wat tijd in zitten en ook was het lang niet altijd voordelig voor de portomonnee. Dus besloot ik mezelf te trakteren op een fijne voorraad! Ik heb na wat zoeken en rondkijken besloten te bestellen bij wolplein, omdat die voordelig is (lage basisprijs en 6e bol gratis) en ook omdat ze complete kleurenlijnen hebben van veel verschillende merken, zoals phildar, catania, katia en cottone (kende ik nog niet, maar past prima bij de andere katoentjes).

Normaal vind ik het niet zo nodig om te showen wat ik gekocht heb, maar in dit geval... het is zo'n mooi gezicht! Dit zag ik toen ik de doos opende...Tja, zo'n collectie moet je ook een beetje charmant opruimen, vond ik... Gelukkig had ik nog een laatje leeg! Er zit redelijk veel blauw tussen; die had ik bedacht voor de rand van het hexagondeken. Verder heb ik wat mintgroen in verschillende tinten besteld voor mijn south bay shawlette- want daarvoor had ik ook al geen garen meer. De bollen die ik al had heb ik er inmiddels ook bij gedaan (alleen de 'volle' ) en nu is het helemaal een mooie regenboog! Ik moet zeggen dat dit een klusje is wat ook met de warmte nog erg leuk is... ;)


Op blogs lees ik dat sommige mensen zich niet laten weerhouden door het warme weer en er nog lustig op los haken. Knap hoor! Bij mij ging dat niet zo heel best, na een paar toertjes werd het zo stroef en klef... Soms had ik ook gewoon geen zin! Ik heb best veel gewerkt en ik vond het vermoeiend, dus ik heb minder gehaakt dan anders.

Maar ook met een laag tempo krijg je wel eens wat af, dus ik kan wel wat laten zien. (mijn laatste logje is ook al een tijdje geleden!) Geinspireerd door alle plonsgeluiden van het zwembad van de buurjongen, ben ik aan de visjes gegaan. Lekker klein, dan heb je toch gauw resultaat. Het rubber van een weckpot was verspocht en toen ik me zat af te vragen wat ik er mee zou doen, bedacht ik dat die wel dienst kon doen als 'vissenkom'. Ik wilde wel een iets originelere invulling dan een standaard vissenkom; met haken is immers alles mogelijk!


Dat bleek nog niet zo heel makkelijk te fotograferen... Ik kwam er net pas achter dat ik de pot beter andersom had kunnen gebruiken, in verband met het relief... 
Het patroon van de haai was ontworpen voor 'the big knit', als mutsje voor een fles Innocent vruchtensap. Deze actie loopt al een aantal jaar in verschillende landen, waaronder Nederland (onder de naam 'de goedgemutste breicampagne'). In Engeland loopt deze actie nu voor het 10e jaar! 
Ik vond de grote open bek wel leuk.
Visjes zijn veel te vinden, in allerlei soorten en maten. Deze komt van Buddyrumi.


Dit visje komt van Crochetville


En deze komt van Nureffaz. Hij is iets groter en wat platter en leent zich wat beter voor versieringen...

Met z'n allen mogen ze het toilet opsieren. De decoraties wissel ik met enige regelmaat, dan heb je nog eens wat nieuws te kijken! 


Er is nog ruimte genoeg, dus misschien haak ik er nog wel wat bij. 

grtz, 

Ilse

4 opmerkingen:

 1. Hahaha, geweldig! Je moet er maar opkomen om zo'n vissentafreel te maken, haha! Nou, je bent er goed in geslaagd om origineel te zijn, heel leuk!
  Ook de andere vissen buiten de kom 'zwemmen' daar perfect!

  Hmmmm, zo'n mooi gevulde la! (sorry, ik heb er 2 zo, de rest zit in bakken en plastic tasjes, alleen heb ik nauwelijks katoen, maar goedkoop acryl) Dat heb je goed gedaan om jezelf te trakteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig al die kleurtjes,, net zo mooi als een nieuwe kleurdoos. Hoe vaak heb je al nieuwe combinaties gemaakt?
  Ook je visjes zijn leuk geworden. Als ze uitgezwommen zijn;blokker heeft nieuwe rubber ringen te koop.
  groetjes Dini

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nieuwe combinaties? Dan raakt mijn regenboog in de war!!
   De handvatten van het laatje zitten los, dus helaas moet ik het laatje wel uitgeschoven laten....

   Verwijderen
 3. Wat leuk die visjes!!!
  En je hebt jezelf goed verwend, mooi gezicht al die kleurtjes bij elkaar in een la. Je kunt weer een tijdje vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen