dinsdag 5 augustus 2014

Update

Er is al weer een maand voorbij...! Hoog tijd om eens te laten zien hoe het gaat met de Farmers Wife. Op zich gaat het goed; langzaam maar zeker komen er steeds meer blokjes bij. Maar het gaat niet allemaal goed....


Zo ziet mijn muur er nu uit; alweer een stukje voller. Deze blokjes zijn nieuw: In het groene blok linksboven en die blauwe ernaast zitten foutjes... Ik heb licht en donkergroen onderin omgewisseld. Maar omdat ik het foutje consequent en symmetrisch heb gemaakt, laat ik hem zitten. Bij de blauwe was ik ervan uitgegaan dat de hoek 45 graden was, maar dat bleek anders. Die fout komt ook omdat ik in principe niet met malletjes werk, maar alles op maat snijd. In het boek staan de blokken niet op ware grootte. Vaak kun je redelijk goed uitrekenen hoe groot je blokjes moet snijden. In het boek staan ook geen maten; alles staat op de cd. Tenminste; alle vormpjes staan als malletjes op de cd. Niet zoals een patroonblad ofzo; ieder vierkantje, driehoekje etc heeft een nummer. Per vormpje staat er een pdf op de cd, met dat vormpje precies in het midden van 1 vel papier. 
Hoe vreselijk inefficient!! Ik wil helemaal niets printen... Laat staan 101 blaadjes met een enkel malletje!
Alleen van de lastigere blokken ga ik eventueel wat uitprinten en als dat betekent dat daardoor mijn blok iets anders uitvalt, dan vind ik dat prima. 
Helaas ben ik zo nog wel een keer de fout ingegaan... met al dat rekenen gaat er wel eens wat mis. 


Dit blok is te klein. Zo klein dat het niet te gebruiken is. Helaas, want er zat best flink wat werk in en verder vond ik hem erg netjes! 


Deze is nog niet helemaal af. Het is een mandje en er moet nog een hengsel op.. Het bandje stof zint me niet, dus ik moet nog eens goed nadenken over hoe ik dit ga oplossen. Misschien het zigzagbandje, misschien laat ik hem wel zo... het zou het enige blok zijn met een applicatie.

Na alle problemen ben ik vanmiddag even wat anders gaan doen. Voor het pasgeboren dochtertje van buren heb ik een slinger gemaakt. Net heb ik het ingepakt met een kaartje erbij en door de brievenbus geschoven. Ik hoop dat ze het leuk vinden!
Gelukkig ging dit wel weer fijn!
Morgen komt het volgende deel van de mini medallion.... ik ben benieuwd!

grtz, 

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Wat lief van je om die slinger te maken! Ik denk dat alleen het gebaar al ze dolblij maken :-)
  Bij jou loopt dus ook niet alles op rolletjes.... Hopelijk heb je genoeg stof om die delen die je echt niet vindt kunnen te vervangen. Succes met de volgende blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief kadootje voor je buren. Ze zijn er vast en zeker heel blij mee.
  Ik vind de blokken prachtig. Ook die met een foutje. Jij weet en meldt het, anders zou ik het niet gezien hebben. Jammer dat die ene te klein uitgevallen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your quilt blocks look gorgeous - I wish that I could quilt but my sewing is not that good I fear - Can't wait to see the finished quilt.

  BeantwoordenVerwijderen