maandag 2 mei 2016

Vibrant Vintage

Het werken met Stylecraft Special dk/ Scheepjes Color Crafter beviel me zo goed bij het vorige deken, dat ik met een deel van de restjes een nieuw deken ben begonnen. Dit keer heb ik blauw en groen gebruikt. 
Het patroon is Vibrant Vintage en het is een gratis CAL. Wat ik aan dit patroon leuk vindt is dat de helft van de blokjes 'gewone'  granny's zijn. De andere blokjes zijn allemaal verschillend. Zo is hij wel gevarieerd, maar niet zo rommelig. Rommelig kan ik in mijn huis goed hebben (netjes is hier binnen het uur weer over..) maar in gehaakte dekens en quilts kan ik er slecht tegen. Vandaar ook de keuze voor een beperkt kleurenpalet. Recent zijn er weer nieuwe kleuren uitgekomen van zowel Stylecraft als Scheepjes en daarbij waren ook een aantal mooie blauw-groenen. Dat kwam mij goed uit!


De patroontjes zijn leuk, er is van alles wat. De ene is heel open en kantachtig, de andere is met popcorns en het zijn allemaal blokjes die ik nog niet eerder was tegengekomen. 
Ik loop wat voor, ik heb namelijk alle benodigde granny's al gemaakt. Voor de andere blokjes moet ik geduld hebben tot ze geplaatst worden. Het randje  en de manier van aan elkaar haken staan al wel beschreven, dus daar ben ik ook maar vast aan begonnen. Wat blijft het toch leuk om van een stapel blokjes een deken te zien groeien!

Volgens het patroon wordt het een vierkant van 8 x 8 blokken. Ik ben niet perse een liefhebber van vierkant, dus misschien dat ik er nog wat extra blokken bij maak om toch een rechthoek te krijgen, maar dat weet ik nog niet zeker. 
Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn deken er uit zal zien met de rand, die is namelijk erg mooi! Ik heb niet eerder zo'n uitgebreide rand gehaakt. Dat is ook wat ik direct zo mooi vond aan het patroon. 
Daarvoor moet ik nog wel even geduld hebben, want dat deel van het patroon wordt pas eind juli geplaatst.

groetjes, 

Ilse

4 opmerkingen:

 1. He, wat leuk, een Cal die ik nou eens niet overal zie, sterker nog, ik zie het nu voor het eerst :-)
  Het ziet er al heel mooi uit, ik denk dat het alleen maar nog mooier gaat worden. Veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleuren. Dat gaat vast een hele mooie deken worden.
  Deze zou ik ook wel willen maken. Lekker voor een wat frissere avond buiten onder de overkapping.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  ตารางคะแนนลาลีกา

  BeantwoordenVerwijderen