zondag 20 mei 2012

Wonky stars en kattenstreken


Het was even werk, maar dan heb je ook wat!!
Mijn wonky stars-quilt is eindelijk af! Het viel toch nog een beetje tegen; er zit nog heel wat werk in de rand. Ik had alleen maar diagonale lijnen, dus technisch niet ingewikkeld, maar op zo'n grote quilt passen toch wel heel veel lijnen...
Voor de border heb ik stroken van groen en roze gebruikt, van stofjes die ook in de quilt voorkomen. Omdat de rand en achterkant ook al roze zijn, heb ik de roze stroken wat korter gehouden. Eerst dacht ik dat het leuk zou zijn om alleen groen te gebruiken, maar dat bleek er nogal krampachtig uit te zien; te bedacht, een beetje stijfjes. Gemengd ziet er een stuk nonchalanter uit!

Ik heb de quilt al gewassen (daar wasie wel een beetje aan toe..) en hij is weer schoon en fris, maar.... er is wel wat doorgelopen. Dat heb ik nog nooit gehad terwijl ik mijn quilts wel was. Ik was mijn stofjes nooit voor, want heb nog nooit problemen gehad met krimpen en verkleuren. Het is niet storend (tenminste, vind ik) want een aantal witte of cremekleurige blokken is nu wat zachtroze. Dat past prima bij de rest van de quilt.
Het is nogal grauw weer, dus de foto's zijn niet heel helder (dan valt het roze ook minder op).


de achterkant (vergeten de foto te draaien)


opgevouwen: met roze blok rechts


nogmaals de groen-roze border


Ik ben blij datie af is; ik vind hem leuk, hij is lekker groot (1,50 bij 2,10- uit mijn hoofd), hij is fleurig en vrolijk en deze kan weer van het lijstje af! Dat is ook wel fijn ;) Volgende keer laat ik hem wel drogen over het traphek trouwens, want van het wasrekje zitten er nu allemaal punten in.


Gisteravond heb ik even een klein uitstapje gemaakt van mijn lijstje. (foei-foei!) Ik had zin in even iets kleins, iets haken en een tijdje terug had ik een bol regia sokkenwol 'jeans' gekocht (met blauwgrijs kleurverloop). Zelda is dol op wol en dan met name wollen sokken (en handschoenen, maar die lijken erg op sokken). De mooie sokken die mijn moeder voor mij gebreid heeft moet ik verstoppen, want anders gaan die dagelijks het huis door (ze sleept ze van zolder naar beneden en andersom). Daarom laat ik de wollen handschoenen binnen bereik liggen, anders gaan alle sokken van het wasrek overal heen... Nu krijg ik meeste ochtenden, 's middags als ik uit mijn werk kom en soms ook gewoon zomaar, als ik op de bank zit, een handschoen kado. Die legt ze neer en dan gaat ze er heel plechtig achter zitten. Wanneer ik dan wat zeg, springt ze op om enthousiast kopjes te geven en te knuffelen. Het is heel schattig, alleen wel een beetje jammer dat mevrouw besloot om me voor mijn kadootje te roepen, toen ik nog niet uit bed was. Vanmorgen om 7 uur. Niet met 1 miauwtje, maar met een uitgebreide, dringende redevoering, net zo lang tot ik de handschoen in ontvangst kwam nemen.... Daarna was het goed.
Toen ik laatst een leuk sokkenpatroontje tegen kwam, had ik al bedacht dat ik die maar voor Zelda moest maken. Gisteravond heb ik me eraan gewaagd, tijdens een film. Ideaal, want heel weinig meerderen/ minderen! Ik had nog niet eerder met wol gehaakt, maar dat beviel goed. Acryl vind ik niet fijn en normaal gebruik ik eigenlijk alleen maar katoen, maar wol werkt dus ook prima.


Het patroontje is van le monde de sucrette en is uitgebreid uitgelegd. (wel in het engels) Het blog is verder erg leuk, kleurrijk zoals attic 24 en sucrette heeft nog meer patroontjes en ideeen op haar blog staan. Zij maakte deze sokken als kerstsokjes, met verschillende streepmotieven; erg leuk!
Omdat ik zo lekker bezig was met de wol, heb ik ook nog maar een visje gehaakt.


een heel klein visjeHet patroontje is hier te vinden. Of ik nou niet erg goed heb opgelet, of dat het patroon niet klopt, laat ik in het midden; maar sommige toeren kwamen niet uit en andere weer wel. Ik heb het gewoon genegeerd en toen kwam het goed. Nou nog zien of Zelda de sok en vis wil adopteren, dan kan ik mijn handschoenen opbergen....


grtz,

Ilse


1 opmerking: