donderdag 31 mei 2012

Mandala's

Gisteravond heb ik nog even wat gehaakt; ik besloot de little spring mandala van Made in K-town te maken. Zo'n mandala is niets anders dan een gekleurde doilly volgens mij, maar evengoed erg leuk te maken! Wat groter dan een onderzetter, dus je kunt iets meer met kleuren en verschillende steken doen, maar wel lekker snel klaar!
Ik heb er 2 gemaakt op een avond, in blauw en aqua.
Waarvoor ik ze ga gebruiken weet ik nog niet, maar ze kleuren in ieder geval goed bij de logeerkamer. Ze staan leuk als onderzetters voor de bakjes van de katten, maar daar laat ik ze niet liggen. 't Is een stel smeerpoetsen namelijk....Misschien behandel ik ze wel met lijm, zodat ik ze op kan hangen. Ik zag een keer dat iemand doillies had geverfd, op stof in borduurringen gespannen en dat in een groepje aan de muur had gehangen. Het zag er leuk uit. Maar dan moet je wel verschillende formaten hebben, anders is het net of je je pannelappen ergens kwijt moest...

grtz,

Ilse

maandag 28 mei 2012

Blije bloem

De lijm is droog, de laatste versieringen zijn aangebracht dus is mijn blauwe happy flower klaar om getoond te worden!


Buiten liet hij zich het mooist fotograferen qua kleur, maar de wind maakte het niet heel makkelijk:)
Binnen bleef hij beter stilhangen.


Ik blijf het een bijzonder leuk patroon vinden. Zo in verschillende tinten van 1 kleur (ok, met een beetje grijs en petrol erbij) is erg mooi, maar dit leent zich ook heel goed voor een bijzonder bonte kleurstelling. Die had ik al eens gemaakt, een tijd geleden.


Deze hangt nog steeds aan de buffetkast, goed in het zicht. Voorlopig blijftie daar nog hangen, want ik wordt er nog altijd vrolijk van als ik al die mooie kleurtjes bij elkaar zie....

Bont en blauw... (zo grappig...)


Mooi.... De blauwe hangt nu in de logeerkamer (daar had ik hem voor gemaakt) en past daar heel goed. Wie ook zo'n bloem wil maken kan de uitleg vinden op Attic 24 , het is in het engels, maar met duidelijke foto's. Weer eens wat anders dan amigurumi, maar heel goed te doen.

Hoog tijd om weer naar buiten te gaan met een haakwerkje, maar niet in de zon. Ik heb even wat planten verpot, wat gezaaid, terras aangeveegd enzo en ben zo ongemerkt al verbrand.... nou ja, ongemerkt. Als het te laat is; dan merk je het wel!

grtz,-

Ilse
zondag 27 mei 2012

'Blue period'

Deze week heb ik even pauze van mijn lijstje. Ik had er even geen zin meer in. De bol blauwe sokkenwol lonkte en ik kwam de laatste tijd overal hetzelfde teckelpatroon tegen. Normaal houd ik er niet zo van om een patroon te maken waar blogland al mee overspoeld wordt. Dit teckeltje vond ik echter zo leuk, hij deed me denken aan het leuke teckeltje dat hier dagelijks heel parmantig voorbij loopt met zijn bazinnetje. Dat is zo'n beestje dat al grappig is, zonder datie iets hoeft te doen.
Dus ik ging overstag!
Hier is ook de link naar het patroon: teckelAfgelopen zomer hebben we een nieuwe tuinset gekocht en van het hout van de oude tafel heeft mijn vader een wandrek gemaakt. Dat hebben we in de logeerkamer opgehangen.'t is niet zo heel makkelijk op de foto te krijgen, maar zo krijg je een idee... (Als we logees hebben gaan uiteraard de kattenspullen naar zolder)
Ik vind dat het nog wel wat leuker aangekleed kan worden, dus ben ik aan de gang gegaan met een happy flower decoration van Attic 24. In koele blauwtinten.


Hij ligt nu op de strijkplank vastgespeld, ingesmeerd met houtlijm. Even geduld nog...


Wat is er nog meer leuk in het blauw....


Fijne Pinksterdagen!


Ilse


zondag 20 mei 2012

Wonky stars en kattenstreken


Het was even werk, maar dan heb je ook wat!!
Mijn wonky stars-quilt is eindelijk af! Het viel toch nog een beetje tegen; er zit nog heel wat werk in de rand. Ik had alleen maar diagonale lijnen, dus technisch niet ingewikkeld, maar op zo'n grote quilt passen toch wel heel veel lijnen...
Voor de border heb ik stroken van groen en roze gebruikt, van stofjes die ook in de quilt voorkomen. Omdat de rand en achterkant ook al roze zijn, heb ik de roze stroken wat korter gehouden. Eerst dacht ik dat het leuk zou zijn om alleen groen te gebruiken, maar dat bleek er nogal krampachtig uit te zien; te bedacht, een beetje stijfjes. Gemengd ziet er een stuk nonchalanter uit!

Ik heb de quilt al gewassen (daar wasie wel een beetje aan toe..) en hij is weer schoon en fris, maar.... er is wel wat doorgelopen. Dat heb ik nog nooit gehad terwijl ik mijn quilts wel was. Ik was mijn stofjes nooit voor, want heb nog nooit problemen gehad met krimpen en verkleuren. Het is niet storend (tenminste, vind ik) want een aantal witte of cremekleurige blokken is nu wat zachtroze. Dat past prima bij de rest van de quilt.
Het is nogal grauw weer, dus de foto's zijn niet heel helder (dan valt het roze ook minder op).


de achterkant (vergeten de foto te draaien)


opgevouwen: met roze blok rechts


nogmaals de groen-roze border


Ik ben blij datie af is; ik vind hem leuk, hij is lekker groot (1,50 bij 2,10- uit mijn hoofd), hij is fleurig en vrolijk en deze kan weer van het lijstje af! Dat is ook wel fijn ;) Volgende keer laat ik hem wel drogen over het traphek trouwens, want van het wasrekje zitten er nu allemaal punten in.


Gisteravond heb ik even een klein uitstapje gemaakt van mijn lijstje. (foei-foei!) Ik had zin in even iets kleins, iets haken en een tijdje terug had ik een bol regia sokkenwol 'jeans' gekocht (met blauwgrijs kleurverloop). Zelda is dol op wol en dan met name wollen sokken (en handschoenen, maar die lijken erg op sokken). De mooie sokken die mijn moeder voor mij gebreid heeft moet ik verstoppen, want anders gaan die dagelijks het huis door (ze sleept ze van zolder naar beneden en andersom). Daarom laat ik de wollen handschoenen binnen bereik liggen, anders gaan alle sokken van het wasrek overal heen... Nu krijg ik meeste ochtenden, 's middags als ik uit mijn werk kom en soms ook gewoon zomaar, als ik op de bank zit, een handschoen kado. Die legt ze neer en dan gaat ze er heel plechtig achter zitten. Wanneer ik dan wat zeg, springt ze op om enthousiast kopjes te geven en te knuffelen. Het is heel schattig, alleen wel een beetje jammer dat mevrouw besloot om me voor mijn kadootje te roepen, toen ik nog niet uit bed was. Vanmorgen om 7 uur. Niet met 1 miauwtje, maar met een uitgebreide, dringende redevoering, net zo lang tot ik de handschoen in ontvangst kwam nemen.... Daarna was het goed.
Toen ik laatst een leuk sokkenpatroontje tegen kwam, had ik al bedacht dat ik die maar voor Zelda moest maken. Gisteravond heb ik me eraan gewaagd, tijdens een film. Ideaal, want heel weinig meerderen/ minderen! Ik had nog niet eerder met wol gehaakt, maar dat beviel goed. Acryl vind ik niet fijn en normaal gebruik ik eigenlijk alleen maar katoen, maar wol werkt dus ook prima.


Het patroontje is van le monde de sucrette en is uitgebreid uitgelegd. (wel in het engels) Het blog is verder erg leuk, kleurrijk zoals attic 24 en sucrette heeft nog meer patroontjes en ideeen op haar blog staan. Zij maakte deze sokken als kerstsokjes, met verschillende streepmotieven; erg leuk!
Omdat ik zo lekker bezig was met de wol, heb ik ook nog maar een visje gehaakt.


een heel klein visjeHet patroontje is hier te vinden. Of ik nou niet erg goed heb opgelet, of dat het patroon niet klopt, laat ik in het midden; maar sommige toeren kwamen niet uit en andere weer wel. Ik heb het gewoon genegeerd en toen kwam het goed. Nou nog zien of Zelda de sok en vis wil adopteren, dan kan ik mijn handschoenen opbergen....


grtz,

Ilse


donderdag 17 mei 2012

Tilda-slak


Mijn slakje is af! Ik ben er heel blij mee; vind hem zo leuk geworden! Het argyle-stofje vind zo leuk, ook al is het bruin (niet mijn kleur), dus alleen al daardoor vind ik hem leuk. Maar ook het karretje, het feit dat ie op wieltjes staat, vind ik grappig. Toch jammer dat ik al had besloten deze weg te geven.... misschien moetie nog een keer op mijn lijstje, maar dan voor mezelf.Schattig toch?! Hij is bedoeld als speldenkussen, dus ik heb er maar vast wat ingeprikt... In het Tilda-boekje heeft hij houten knopen op zijn huisje als versiering en ik had nog een paar houten bloemenknopen liggen; komt precies mooi uit! Het boekje is van mijn moeder en ik had niet zo goed onthouden hoe de wieltjes van het karretje moesten. Ik heb zelf maar wat geprobeerd met vrolijke knopen en ben wel tevreden over het resultaat. Het slakje is alleen wel wat slijmerig...., ik ben iets te scheutig geweest met het lijmpistool :)

Dit is niet het enige wat ik gedaan heb de afgelopen dagen ('t is hier op mijn blog lang stil geweest!), maar dit is wel het enige dat ik af heb... Maar verschillende andere projecten van mijn lijstje vorderen langzaam maar zeker.
Binnenkort weer meer :)


grtz,

Ilse

donderdag 10 mei 2012

Eerste project af!


Het eerste item van mijn lijstje is af! Het is niet helemaal een naai-project, maar dat maakt mij niet uit. Het is wel een klein project, en het is af! Voor de 6 paar vleugeltjes die ik nog had, heb ik 5 uiltjes en 1 vogeltje gehaakt. Vanmorgen heb ik de laatste details aangebracht, dus konden ze op de foto.Dat is het nadeel van echte takken: alle uilen zitten schots en scheef. Nog wat close-ups dan maar...
Ze blijven leuk...

Nu verder met de rest van de sew-along....:) Zal nu maar eens een echt naai-project gaan doen.

grtz

Ilsedinsdag 8 mei 2012

Uiltje

Kijk eens wat ik in de mail kreeg: 


Leuk he?! Leny heeft een uiltje gemaakt volgens mijn patroon. Ik vind hem erg leuk; dit verloopgaren leent zich hier goed voor!


Leny heeft geen eigen blog, maar is zo vriendelijk geweest foto's te mailen. Ze schrijft erbij dat ze voor een volgende van plan is wat aanpassingen te doen; ik ben benieuwd!
Op de tutorial heb ik al wel leuke reacties gehad, maar dit is de eerste uil, gemaakt door een ander, die ik zie. Het is toch wel erg leuk om te merken dat ik de tutorial niet voor niets heb gemaakt. (het is leuk om te doen hoor; maar toch nog niet 1-2-3 klaar)
Leny, nogmaals bedankt voor de foto's!
Wie ook graag een uiltje wil maken kan hier mijn patroon vinden. Niet vergeten om foto's te laten zien wanneer hij af is...

grtz
Ilse

zondag 6 mei 2012

Small projects sew along

Wishlist...

Het zou leuk zijn als ik in de komende tijd de volgende projecten kan maken (/afmaken):

1. Ik vond nog een zakje met gehaakte vleugeltjes. Daar kan ik nog wel wat uiltjes en vogeltjes voor maken; die heb je immers nooit genoeg :) Inmiddels heb ik dit af, lees hier2. Het is hoog tijd dat ik het quiltwerk van mijn wonky stars afmaak. Af en toe pak ik deze quilt weer op en werk ik er even aan verder, maar hij ligt al anderhalf jaar onder de salontafel. Ik hoef nog maar de helft van de rand. En dan de bies eraan. Dat is te overzien, ook al doe ik het met de hand.... Vandaar dat ik hem ook hierbij zet; de quilt is wel groot, maar zo heel veel werk zit er niet meer in. Bovendien liggen de katten er steeds op en moetie nodig eens in de wasmachine.


Dat wat je links ziet is afplaktape; daar quilt ik langs voor een streepjespatroon in de rand.

3. Op de handwerkbeurs hebben mijn moeder en ik een workshop Zweeds borduren gedaan. We hebben toen een paardje geborduurd. Dat moet ik nog steeds in elkaar zetten. Ik wil eigenlijk ook de andere kant borduren, dat vind ik wel zo leuk.


4. Een tijdje terug hebben mijn moeder en ik heerlijk een dagje zitten prutsen op Tilda-hazen. Zij heeft een bruine gemaakt met een spijkerbroek (is erg leuk geworden; met een gehaakte kip onder de arm en een gebreid schaap aan een touw; heel grappig!). Later heb ik er ook een mevrouw haas bij gemaakt, maar ze hebben beide nog wat afwerking nodig. Voor haar wil ik nog een schortje maken, ze moeten nog oogjes en her en der moet ik nog wat vastnaaien (er zitten nu nog wat spelden in).


5. In hetzelfde Tilda boekje staat ook een slak, die zeer geschikt is als speldenkussen. Die wil ik ook nog graag maken.
De slak is af, lees hier

6. 't Is niet helemaal de tijd voor kerst (al bijna voor 'christmas in july') maar ik heb nog een stitchery project liggen dat nog niet af is. Het is de christmas banner van sewhappy.me. Vijf van de stitcheries zijn gedaan, nog twee te gaan en dan kan ik ze afwerken. Moet te doen zijn vóór de kerst, zou ik denken...
7. Dit lieve patroontje heb ik voor mijn verjaardag gekregen. Het staat wel heel gezellig tussen mijn naaispullen, maar het is natuurlijk nog leuker als ik het quiltje maak! Het is een klein quiltje, dus redelijk snel klaar en kan ook op veel verschillende plekken hangen omdat ie mooi smal is. Bovendien vind ik de katjes erg leuk;)8. Inmiddels heb ik een aardige verzameling 'free gifts' van Cross Stitcher Magazine (uit de UK; vind het een mooier borduurblad dan de nederlandse). Ik vind eigenlijk dat ik daarvan ook weer eens wat moet maken. Niet alles is mijn smaak, maar met een ander patroontje of een ander kleurtje valt er wel wat aan te passen. Het zijn met name kaarten, labeltjes enzo, dus best leuk om bij een kadootje te doen bijvoorbeeld.


9 & 10. Deze heb ik al af! Namelijk het rijstkussen en het uitproberen van Ticker Tape! Lees hier meer
Ik ga denk ik ook nog wel een 'gewoon' kussen maken van Ticker Tape, wie weet ook nog wel een quilt, omdat je daar tenminste goed je restjes voor kunt gebruiken. Maar het is niet mijn bedoeling dat op korte termijn te gaan doen: eerst dit lijstje en de WIP's en nog eens een UFO...


Fijn weekend verder!

grtz

Ilse


donderdag 3 mei 2012

Ticker Tape

Gisteravond schreef ik dat ik op de bank ging hangen. Dat kwam er niet helemaal van... Ik had net gelezen over de small projects sew along van Amanda Jean van crazy mom quilts. Ik zat in dubio of ik daaraan mee zou doen. Toen ik naar beneden liep kwamen de geluiden van een WOII-docu me tegemoet. Mooi moment om toch nog even achter de naaimachine te kruipen.  Soms kun je dat gewoon even nodig hebben....
Ik wilde nog een rijstkussen maken en ook wilde ik graag Amanda's Ticker Tape Quilt  uitproberen. Dat bleek prima samen te gaan...;)


Ik had gisteravond het binnenkussen, gevuld met 1kg zilvervliesrijst, gemaakt en ook al een groot deel van de voorkant van het kussenhoesje. Vanmorgen heb ik dat afgemaakt, een achterkant erbij gemaakt en het geheel in elkaar gezet. Mijn eerste kleine project is al af!
Het mooie aan dit patroon is dat het écht scrappy is. Heel veel patronen claimen dat je er restjes mee op kunt maken, maar hebben nog behoorlijk grote stukken nodig. (minimaal 5x 5 cm bijvoorbeeld) Hierin heb ik echte restjes gebruikt en soms zelfs nog kleiner geknipt! Deze stukjes zijn tussen de 1 en 5 cm ongeveer. Aan mijn lade met restjes is niet te zien dat ik er wat mee gedaan heb; dus ik heb nog zat over om dit vaker te doen. Ook vind ik de witte ondergrond mooi. Ik houd wel van bont (veel gehoorde reactie op ons huis is 'kleurrijk') maar ik vind voldoende wit wel heel belangrijk! Dat lijkt niet altijd direct (met blauwe muren, paarse muren, groene kast) maar ik gebruik wel veel wit. Met een vrolijk kleurtje ernaast (dat dan weer wel!). Helemaal bonte scrapontwerpen hebben nog wel eens de neiging om eruit te zien als één klont van alle kleuren klei die je hebt; alles loopt in elkaar door en uiteindelijk wordt alles een viezige bruine massa. Vreselijk lelijk heb ik dat altijd gevonden! Dus: goede dosis wit erbij en dan het liefst in de randjes. Schoon, fris en vrolijk!
Geen verkeerd streven lijkt mij.
Er is zoiets als handtassenpsychologie, waarbij aan de hand van de tas (en inhoud) een heleboel van het karakter van de gebruiktster wordt gelezen. Zoiets zou vast ook wel kunnen met quilts.... Nou hoef je uit dit kussen niet te lezen dat ik geordend ben, want dat ben ik echt niet... (nee mam, ik heb nog steeds de zolder niet opgeruimd.....)

Voor ik deze in gebruik neem, ga ik hem wel eerst even wassen. Er komen namelijk nog heel veel rafeldraadjes vanaf en dat geeft nogal rommel. (he, nou herken ik mezelf wel weer! Ik geef namelijk ook heel veel rommel...) Bovendien wordie alleen maar mooier van een keertje wassen. (Zowel voor- als achterkant zijn gequilt.)
Over het gebruik nog even: Ik heb deze expres gevuld met rijst. Ik had er al één gemaakt voor Zelda (de poes).


 Zij 'duimt' namelijk; sabbelt op een plukje haar van d'r achterpootje, waarbij ze, net als kleine kittens, met haar voorpoten 'masseert'. Nadeel is dat ze zeer volwassen klauwen heeft en ik het gemasseerde slachtoffer ben. Ik heb allemaal kleine littekentjes op mijn linkeronderarm, van Zelda. Het kussen vangt nu voor mij de krassen op en voelt voor haar lekker stevig.
Al gauw ontdekten we dat dit ook heel fijn is, wanneer je je voeten op een hard krukje wil leggen (door de rijst veel prettiger dan een gewoon kussen). Verder is het erg handig om boeken of tijdschriften open te houden, of als speldenkussen. Ook heb ik gelezen dat je een rijstkussen goed als koud of warm kompres kan gebruiken (uit de vriezer of magnetron-volgens mij heb ik gelezen dat dat niet kan met snelkookrijst; weet niet of dat waar is).

Verder spoort ze wel...

Ik zal eens nadenken wat ik verder op mijn lijstje ga zetten.... Je zou zeggen dat dit heel wat belooft: nog voor ik het lijstje begonnen ben, kan ik al wat wegstrepen!

grtz

Ilse