woensdag 16 januari 2013

Koud

Wat is het mooi buiten.... Ik had alleen niet verwacht dat het vandaag nóg kouder zou aanvoelen dan gisteren, met wind en sneeuw. Ik ben geen mutsendrager, maar gisteren en vandaag vond ik het zo koud op de fiets, dat ik toch maar een muts gekocht heb. Want, laten we eerlijk zijn; zodra ik een muts gebreid heb (die past) dan is dit koufront wel weer weg.
Mijn nieuwe muts heb ik ingewijd met een wandeling door de buurt. Het scheelt toch wel! Wat ook goed van pas kwam, zijn de beenwarmers die mijn moeder voor me gebreid heeft, vorig jaar. Toen kon ik zelf nog niet breien. Vooral met sneeuw vind ik ze ideaal.Dan nog wat over mijn moeder; ze is een blog begonnen! Het is nog even wennen, rustig uitzoeken hoe het werkt, maar het blog is er! Ik vond het zelf ook best lastig in het begin, als je eenmaal een stukje onderweg bent wordt het makkelijker. Voor wie nieuwsgierig is, neem eens een kijkje bij Lapotheker.

Dan nog iets wat ik wel zelf gemaakt heb, ik kwam een mooi breipatroon tegen van hartjes. Dat is nog heel wat, want ik heb vaker een hartje gebreid, wat dan niet mooi werd. Deze dus wel! Het is te vinden bij Owlprintpanda, in 3 maten. Zij heeft er een slinger van gemaakt, heel schattig. Ik denk dat ik er een hanger van maak, voor bij de voordeur.


Tot die tijd zijn ze wel heel fleurig in een mooie schaal. Ook handig om een kadootje mee te versieren bijvoorbeeld.
Terwijl ik dit typ, zit ik me af te vragen waarom ik 'zo weinig ' heb te laten zien, maar nu weet ik het weer... ik had ook 2 eierwarmers gebreid, naar het patroon van Little green rabbit. Ze waren een kadootje, voor familie die verhuisd was. Ik was alleen zo op het nippertje klaar, dat ze direct in een kadotasje moesten omdat we weggingen. Geen foto's dus!

grtz,

Ilse

5 opmerkingen:

 1. ♥♥♥ gaaf je hartjes zeg enne thnxx voor je linkie
  beenwarmers zijn geweldig

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi! I just spotted my little hearts on your page! I'm so glad you like them :) Yey for knitted hearts :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En, hoe reageerde de buurt op je muts?
  Ik vind je hartjes prachtig, echt waar! Ook de beenwarmers die je moeder heeft gebreid zijn geweldig! (lekker lang ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onvoorstelbaar dat je nog maar zo kort aan het breien bent. Als ik naar je egeltje kijk kan ik dat niet geloven. Je bent een echt talent. Die zelfgebreide muts gaat er ook nog wel komen. De beenwarmers zijn erg leuk, mooie kleur en vast lekker warm. De hartjes zijn schattig, al in de ban van valentijnsdag???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap die beenwarmers die jouw moeder voor jou gebreid heeft!
  Ik vind je hartjes ZO MOOI ! ! Hier al toffe dingen tegengekomen, ik ga je volgen.
  En nu ga ik naar je moeders blog kijken :)
  Warme groetjes ...

  BeantwoordenVerwijderen