maandag 21 januari 2013

Voor de verandering..

Ja, nu klinkt het of ik iets heel origineels gedaan heb... bepaald niet, want ik heb weer een Jacobus gebreid. Maar wel een speciale, want deze is voor kleine neef, die twee jaar werd. Als hij ons huis binnenkomt pakt hij als eerste de apen en bedelft die onder kussens en dekens. Dan moeten we stil zijn, want ze slapen....
Na een poosje haalt hij ze uit bed en moeten ze eten. Vervolgens moeten ze weer naar bed, maar dan op een andere plek; ze gaan de hele kamer door.
Woensdagavond besloot ik om een aap voor hem te maken. Dat was nogal haasten, want zaterdag vierden we zijn verjaardag....Uiteindelijk is het net niet gelukt, zaterdagavond was hij klaar. Zondag heb ik de aap nog even gebracht en hij werd enthousiast aangepakt- hop, onder de arm. (zo sjouwt hij er bij mij thuis ook mee rond, ziet er heel schattig uit)
Ik heb expres met 2 draden gebreid; dat maakt het kleurverloop iets minder heftig en de aap is lekker groot.De paarse aap is met naalden 3, deze is met 3,5. Dat kan nog net, het is nog strak genoeg. Omdat de kleine neef niet alleen heel lief, maar ook heel ondernemend en soms ook ondeugend is, heb ik ogen van vilt gemaakt. Ook heb ik het poppengranulaat in een panty gedaan, zodat het goed blijft zitten. Want met een tweejarige als eigenaar, zal deze aap vast wel eens in bad moeten.....Geeft niets, want hij is van 'superwash' sokkenwol.


Blijft leuk, apen breien.... Binnenkort verschijnt het patroon van Kikker, die lijkt me ook leuk!

grtz,


Ilse

3 opmerkingen:

 1. Ach, wat een schat is het weer geworden! Tsja, ik houd niet van breien (maar deze vent, het konijn en die kikker waar je naar linkt, zouden het wel eens voor elkaar kunnen krijgen dat ik het stiekem toch wil gaan proberen).
  Leuke foto met het egeltje :-) (of eigenlijk: <3 , niet doorvertellen hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuke aap, ik kan me voorstellen dat je neefje die meteen pakt. En dat egeltje, lijkt sprekend op de mijne, waar ik iedere dag van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wou dat ik kon breien..... wat zijn ze leuk !!!

  BeantwoordenVerwijderen