zondag 27 januari 2013

Kleur

Het kussen is inmiddels af, al een paar dagen geleden. Ik vind het een leuk patroon, misschien dat ik er nog meer van ga maken, in andere kleuren. Dan kan ik ook nog eens wisselen van kleur. Eerder deed ik dat wel vaker, maar nu gebruik ik het liefst mijn gehaakte kussenhoesjes. Daarvan heb ik nog geen reserves, dus er ligt steeds ongeveer dezelfde bonte verzameling kussens op de bank. Ik kan nog wel even doorhaken dus!
Voor de achterkant een leuk streepje. Het leek me wel zo mooi als dat zou doorlopen, dus ik heb er drukknopen in genaaid. Geslaagd project vind ik zelf en binnen een kleine week af. Mooi werk! Het kleine foutje neem ik op de koop toe (links boven heb ik 2 stokjes in wit gedaan; die hadden lila moeten zijn). Even heb ik erover gedacht het te camoufleren door lila erdoor te borduren, maar volgens mij wordt het daar niet mooier van.


Het kussen is al volop in gebruik.

Als na vandaag alle drab en sneeuw weg is, vind ik het hoog tijd voor voorjaar... De sneeuw was leuk, maar nu is het wel klaar. Tijd voor kleur! Her en der heb ik al bolletjes staan en op tafel een bos narcissen. Want als het gaat om kleur in huis halen, dan is er weinig goedkoper en effectiever dan een bos narcissen! (nu hopen dat ze niet gaan ruiken..)


Deze foto is van gisteren, ze zijn nu al een stuk verder.
Gisteren kwam ik het blog van Marinke tegen. Zij haakt iedere week een mandala, geinspireerd op een foto (in de kleuren van de foto). De mandala is eenvoudig, zonder aparte steken ofzo, maar ik vond het erg leuk om te zien, al die verschillende mandala's en de bijbehorende foto's.
Ik was ook een mandala begonnen, had zelfs vantevoren kleuren uitgezocht, maar liep toch een beetje vast met de kleuren. Dat bewijst al meteen het nut van de foto; als de foto je aanspreekt, moet een mandala in die kleuren ook aanspreken, dus is het een goede leidraad. Bovendien laat dat je combinaties en volgordes uitproberen die je zelf niet zo gauw zou bedenken. Lijkt me leuk om ook eens te proberen!

En dit is wat er gebeurt als je je werkje neerlegt om even thee te zetten... 3, 2, 1- touchdown!


Niet teveel naar buiten kijken vandaag..... 

grtz,

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Het kussen is erg mooi geworden, het kleine foutje laat juist zien dat het handwerk is.
  Ik heb meteen even op het blog van Marinke gekeken en wat zien die mandala's er gaaf uit!!!!
  Ik had bij jou eerder blauwe druifjes dan narcissen verwacht hihihi, maar het zijn wel echte lentebodes. Ik word er vrolijk van, ga van de week weer op zoek naar de eerste tulpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig geworden, als alles foutloos is wordt het ook saai. trouwens als je het niet gezegd had denk ik niet dat veel mensen het ontdekt hadden. Je tulpen komen ook al prachtig op kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine ienimie foutjes horen er soms gewoon bij. Het is gewoon een heel leuk kussen geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen