woensdag 2 januari 2013

Grannyquilt

Gelukkig nieuwjaar!
Alle feestjes zijn weer voorbij, over tot de orde van de dag...
De vorige foto's van de grannyquilt waren toch een beetje onder tijdsdruk genomen; dus wilde ik nu ook even laten zien hoe ze er nu uitziet. Helemaal af en frisgewassen zodat het quiltwerk mooi uitkomt. En ook wel een beetje vanwege de kattenpootjes.

Dus toog ik met de quilt naar beneden, mikte die vast op de vloer (net gezogen en gedweild; dan mag het!) terwijl ik er een krukje bij pakte.

resultaat:


Hoezo is dat de bedoeling niet?!

De quilt, voor en achterkant:De bies is samengesteld uit allerlei verschillende kleuren (in verschillende lengtes) vooral omdat ik nog strips had liggen van de Wonky Stars, maar ik vind het effect ook erg leuk. Wanneer je 1 stof kiest voor de bies, is het heel belangrijk dat het precies de goede is, maar met een scrappy bies komt het allemaal niet zo nauw. Dat is wel lekker snel werken als je haast hebt; ik kan er altijd erg lang over doen om stoffen bij elkaar te zoeken. (of erger nog; het lukt niet! Dan is het pech en gaat het hele feest niet door- ligt een project zo weer een jaar in de kast.... Goede reden om altijd te zorgen voor een goed gesorteerde voorraadkast!)Een paar gewaagde kleuren (voor mijn doen; ik gebruik zelden geel of oranje wanneer het niet nodig is) en een aantal vertrouwde kleuren en favoriete stofjes; zo past het weer prima bij de rest!


Dadelijk weer terug naar het miniquiltje van de maand oktober; ik ben al klaar met het appliceren en kan gaan quilten. Morgen gaan schoonzus en ik werken aan een mapje voor de haaknaalden. Eén WIP (of UFO?) af, nog zat projecten te gaan!

grtz, 

Ilse

Zoals soms bij films of programma's na de aftiteling nog een aantal bloopers of verwijderde scene's getoond worden, heb ik nog wat foto's...
*zucht*

5 opmerkingen:

  1. Your work is lovely and so colorful :) And I like your cats in the pictures. I am from the U.S.A. I love to use lots of color too :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige quilt!!!! Wat zou ik dit ook graag kunnen.
    De blooper foto's zijn helemaal geweldig, ik lig in een deuk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen