maandag 31 december 2012

Oma sluit af

Gisteren las ik op tal van blogs over het laatste haakwerkje van die, laatste breiwerk dit jaar van ..., laatste quilt van 2012.... Na al dat geklets over doomsday 21 december en nu al deze berichten... beetje apocalyptisch!
Oei, dacht ik, nou moet ik wel goed afsluiten!! En ineens schoot me te binnen; de grannyquilt! De top was klaar, ik had hem gesandwicht, de gekleurde blokken had ik gequilt, maar ik wist niet wat ik met de rest aan moest. Ik had al verschillende dingen geporbeerd met lijnen en vierkanten, maar dat werkte allemaal niet. Waarom ook perse rechte lijnen? Waarom niet gewoon een beproefd vulpatroon, zoals het vertrouwde meanderen?!
Het was vijf uur 's middags toen ik besloot dat het zo moest worden en dat het ook wel dit jaar af moest! Toen de helft van het quiltwerk klaar was, heb ik vast aan de twee zijden die gequilt waren een bies gezet. Kon ik op de bank, net voor ik naar bed ging vast een stukje zomen... Vanmorgen weer verder en om kwart voor twee kon de naaimachine uit!
Het is nog niet helemaal af, ik moet zo nog een klein stukje zomen- kan niet alleen maar handwerken de hele dag natuurlijk!

Vanmiddag heb ik vast foto's gemaakt. Je kunt dus zien dat de bies nog niet naar de achterkant is omgeslagen.


Er zitten ook nog wat spannende rafeltjes aan... 


Het meanderen is nog best een intensieve manier van quilten; je ziet veel relief. Toch fijn, dat goed te zien is waar je uren druk mee geweest bent!


De stof van de achterkant; Dexter test meteen of het een goede tent is.


Zelda vraagt zich af wat daar beweegt...

Door de katten is hij al goedgekeurd; binnenkort de ultieme test wanneer onze neefjes komen. Dan mag deze quilt zich bewijzen als tent, deken, slee en wat ze nog meer bedenken! 

Goede jaarwisseling iedereen en tot in het nieuwe jaar!

grtz

Ilse

2 opmerkingen:

  1. Oei, dat is een mooie, maar ook heel vrolijke quilt geworden; knap werk!
    Ik wens jou en je familie ook een gezellige jaarwisseling en een geweldig 2013!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi J Jetje,
    Heel mooi geworden en toch nog klaar voor het nieuwe jaar.Geweldig!!!Mam

    BeantwoordenVerwijderen