maandag 17 december 2012

Col


Het gebeurt niet vaak, maar dit keer heb ik iets nuttigs gemaakt! Een col, zacht en warm, puur bedoeld om te dragen. Meestal maak ik dingen alleen maar voor de leuk of voor het mooi. Een zoveelste kussenhoes of deken kun je ook niet meer zo nuttig noemen....
Maar dit was pure noodzaak.


Inmiddels ben ik al zeker drie weken aan het hoesten en snotteren en dan vind ik het erg prettig om een sjaal om te hebben; lekker warm. Tot nu toe had ik echter alleen maar lange sjaals, van die pashmina's met franjes eraan. En dat is niet bepaald praktisch om de hele dag om te hebben.... Waar ik mijn sjaals inmiddels allemaal al doorheen geveegd heb.... Met alles zat die sjaal in de weg. Dus toen was het tijd voor een col. Ik besloot de bandana cowl van Purl Soho te maken. Ik had ooit een aantal bollen 'micro' (van Sachenmayer) gekregen van iemand en dat was er (met 2 draden en naalden 7) prima geschikt voor.Dus nu heb ik een lekker zachte col, zonder franjes en gedoe! Ik moet zeggen dat hij heel goed bevalt. Wanneer ik er nog een zou maken, zou ik de onderkant iets wijder maken denk ik, want het puntje krult nu iets op. Op zich is het niet bezwaarlijk, ik draag hem al twee dagen met veel plezier.

grtz,

Ilse

2 opmerkingen:

  1. Wat vervelend dat die verkoudheid zo lang aanhoudt. Maar met deze prachtige col om moet het toch gauw over zijn. Iets nuttigs maken ik ook wel eens leuk om te doen. Beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. How lovely this turtleneck turned out! Pretty color and stylish. Your stitches are all so nice and uniform. I think I will check out the pattern link.

    Kindly, Lorrane

    BeantwoordenVerwijderen