zaterdag 8 december 2012

Meer kerstbomen!

Afgelopen week zag ik een nieuw patroontje verschijnen op Ravelry waar ik direct aan wilde beginnen. Het is, je raadt het al, een kerstboom! Het blog waar het op staat is Pools, als ik het goed heb, maar de schrijfster heeft haar best gedaan om ook een engelse vertaling te leveren. Qua haakwerk is het engels prima, maar daarom heen.. iets zegt mij dat ze graag cowboyfilms kijkt en ook dol is op Japanse termen. Geeft verder niets, en het patroon is duidelijk en hoe vaak heb je het idee bij het lezen van 1 blogpost, dat je een reis om de wereld hebt gemaakt?! Dat bedoel ik; een hele belevenis.
Terug naar het patroon; het is zo schattig!


Dit was de eerste. Zoals in het patroon stond heb ik een lusje gemaakt van de draad van het stammetje. Om het goed vast te zetten moet je toch wat steekjes maken en ik vond het dan netter om toch lila daarvoor te gebruiken. Dat betekent dat je toch weer een andere draad aan je naald moet doen; dus vond ik dat ik net zo goed een mooi lintje kon gebruiken voor het ophangen. En toen wilde ik toch ook wel kraaltjes en lovertjes op de boompjes (een klein beetje glans doet toch wel heel veel!) . Vergis je niet; al dat soort details kost veel tijd, maar goed, het geeft net dat beetje extra. Zeker omdat het zonde zou zijn als ze weg zouden vallen bij de andere kerst glitter en glamour!


Voor een iets klassieker model heb ik bij ieder kleurtje 1 rij toegevoegd van 1 vaste in iedere vaste. De moderne, abstracte boompjes die ik gisteren liet zien vind ik nog steeds erg leuk, maar deze als meer 'brocante' tegenhanger, vind ik nog een stukje schattiger!Bij die laatste heb ik kennelijk in de eerste etappe een toer meerderen overgeslagen. Op zich verbaast het me niet zo, gezien ik nogal eens afgeleid wordt door een flinke hoestbui. Of een kat in de kerstboom. Maar ik vind dat het wel leuk heeft uitgepakt!


Het staat wel heel leuk zo....
Maar in de kerstboom kan ook.

Voor de grijze had ik andere plannen, vandaar dat die ook geen lusje heeft. Die had ik bedacht om de amaryllis-zonder-haast een beetje op te sieren. Nog zo'n boompje erbij, maar dan een slag groter is misschien ook wel een leuk idee.


Hij staat een beetje koud, dus de amaryllis gaat echt zeer bijzonder langzaam... Er is al wel een groen puntje te zien, maar  daar moet je wel goed voor kijken.


Deze boompjes zouden het ook leuk doen aan een slinger... maar dat zou wel aardig veel werk zijn!

grtz,

Ilse

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke boompjes. Als ik tijd zou hebben zou ik er ook aan beginnen, maar helaas. Misschien leuk om met de kerst te gaan maken, heb ik ze alvast voor volgend jaar.
  Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een leuke boompjes heb je gemaakt, schattig!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk, ziet er goed uit, joh, ik ga even op ralry kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAUW! Wat een ontzettend leuk en lief boompje! :) Inderdaad vast wel wat werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze leuk geworden! Heb je nog best snel gedaan! Ik ga van de week ook even spieken bij het patroontje :-)

  Xx Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeel leuk, ik heb meteen het patroonje uitgeprint.
  Kreatieve groeten van Anna.

  BeantwoordenVerwijderen