donderdag 6 december 2012

Kerstbomen

Wij hadden zondag en maandag al Sinterklaas gevierd, dus dinsdag heb ik de kerstboom van zolder gehaald. De boom heb ik toen vast in elkaar gezet en ik had ook vast de lampjes en slinger er in gedaan. Toen mijn kleine neefje gisteren kwam, konden we gaan versieren. (toch handig, onbreekbare versiering!) We kregen het niet helemaal af, want hij moest ook de Jacobussen naar bed brengen, vervolgens er weer uit halen om ze een mandarijntje te geven etc. We hebben het heel druk gehad! Het was maar goed dat we 's middags hulp kregen van zijn broer en zijn moeder!


De piek moet ik nog opzoeken. Of niet, want ik heb alleen een glazen piek... Gistermiddag zat Dexter al in de boom. Vanmorgen weer... Zelda heeft er nog niet in gezeten. Dat niet!
Ze heeft al wel geknuffeld en geproefd...


De (nep)naalden van deze boom zijn vrij stevig, doen een beetje denken aan een nieuwe afwasborstel. Kennelijk is het heel fijn om daar met je neus in te wroeten en op te kauwen. Maar ook de slingers, het hertje en zeker vogels met echte veertjes zijn fijn!

Er hangen ook al de nodige haakwerkjes in de boom, vooral van vorig jaar. Dit jaar heb ik nog niets gemaakt voor in de boom...- ik ben het nog wel van plan. Er zitten (veel) uilen tussen, gehaakt volgens eigen patroon. Verder zitten er paddestoelen in, naar het patroon van Grietje en de 4 verschillende versies van Teri Crews. Twee van de egeltjes die ik eerder gebreid heb passen qua kleur prima, dus die heb ik er ook bij gehangen.

Vorig jaar heb ik ook de kerstboompjes van Annemarie gemaakt. Ze zijn heel simpel en eenvoudig, dus snel klaar, maar ik vind ze erg leuk, zeker zoveel bij elkaar. Ik heb er een heleboel gemaakt in verschillende kleuren en van verschillende diktes garen. Soms ook haakte ik een glitterdraadje (siergaren voor de naaimachine) mee. Van al die boompjes heb ik een slinger gemaakt en die heb ik nu aan de trapleuning hangen.
Ik heb nog een leuke kerstboom om te laten zien, maar die heb ik nog niet op de foto gezet.. Die komt dus de volgende keer!

grtz,

Ilse


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sfeervolle boom!! Ik moet wel lachen om je katten hihihihi. De slinger is ook erg leuk, die houd ik in mijn achterhoofd. Ik ga nu gauw weer verder met haken voor de markten van de komende week.
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kerstboom is prachtig geworden!
  Maar die slinger langs je trap vind ik echt origineel, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jij bent al helemaal in kerstsfeer! gezellig.
  Hier hebben de poezen het afgeleerd om aan de boom te zitten ( of ze zijn te oud 1 is al 16jr).
  Vind de boompjes lamgs de trap ook erg leuk, weer een idee erbij.
  Groetjes lisette

  BeantwoordenVerwijderen