vrijdag 28 december 2012

Kerstwerkje

Fijne kerstdagen gehad? Als ik het zo op de blogs lees, is het bij iedereen gezellig geweest. Hier ook; lekker rustig aan, niet teveel drukte, maar wel gezellig samen en uiteraard lekker eten....!
Om ook qua hobby in stijl te blijven, heb ik eerste kerstdag wat stofjes bij elkaar gezocht om weer eens een miniquiltje te maken. In 2009 deed Anne Sutton, van bunny hill een BOM (block of the month) genaamd a tisket a tasket: each month a new basket. Toen was hij gratis iedere maand te downloaden, nu is het patroon te koop. Ik heb ze toen wel allemaal uitgeprint, maar niet allemaal gemaakt. Zij had er 1 grote quilt van gemaakt, ik heb van sommige maanden een miniquilt gemaakt.
Nu heb ik december gemaakt, in het lila-paars, omdat ik dat mooi vind en zodat hij qua kleur mooi past bij die van januari.
Het zijn een beetje snelle foto's, de accu van het fototoestel is leeg en ik heb geen geduld om te wachten tot die weer opgeladen is...:)


Dit is hem geworden. Klein genoeg om in een paar dagen af te hebben en een mooi formaatje om op te hangen. Het quiltje is op zich klaar, ik moet alleen nog wat van de potloodlijntjes weghalen en even een latje maken; dan kan hij aan de muur. 


Dit is het quiltje van januari, al in 2009 gemaakt...


Dit keer heb ik de sneeuwpop van dubbele flannel gemaakt, dat geeft toch een mooier effect dan een enkel wit stofje. Ach, zo kun je zien dat ik ook nog wat heb bijgeleerd in die jaren!


Ik heb de smaak wel weer even te pakken, ik denk dat er snel nog een quiltje volgt....


grtz

Ilse

3 opmerkingen:

 1. Die heb je wel erg mooi gemaakt! En zo snel ook; knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een mooie quiltjes !!!!! Ik ben jaloers !!!!!
  Ik wil het ook nog eens gaan doen, als ik tijd heb hihihihi.
  Fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great little quilt and your quilting is so neat.lovely colours too.

  BeantwoordenVerwijderen