maandag 2 juli 2012

brei oefeningen


schatjes he?

De bruine heeft mijn moeder gemaakt, ik de rode. Je kunt duidelijk zien dat mijn moeder voor het snuitje wel dunnere naalden heeft gebruikt, en ik niet. (had ik toen nog niet)
Met het breien van dit egeltje heb ik ook geoefend op breien met dubbele draad. Ik was bang dat ik de 2e draad steeds zou verliezen onderweg, maar dat viel goed mee! Verder is het ook maar gewoon een klein en eenvoudig beestje en is dus heel snel klaar. Toen ik hiermee bezig was, regende het ontzettend. Ik moest me bedwingen om niet snel alle uilen en paddestoelen weer uit de kast te halen om de egels te vergezellen in een herfsttafereeltje op tafel...
Gelukkig is het inmiddels wat beter weer.
Afgelopen weken heb ik vaak tot laat gewerkt en ik ben al een aantal keer egeltjes tegengekomen in de schemer. (Ook een keer wilde zwijnen met jongen- daar was ik iets minder enthousiast over, zo op de fiets.)
Het zijn toch wel heel leuke beestjes om te zien, met dat koddige, bolle lijf en hun drukke manier van doen.Het patroontje is van Little Cotton Rabbits, het kost 1 pond, maar is erg leuk en ik vond het goed beschreven. Dit doet het goed als kadootje, of onderdeel van een kadootje, lijkt me!

Ik ben ook ergens eens slakjes tegengekomen... Gevonden! Hier op Mochimochiland. Zo kun je je egeltje nog te eten geven ook!

Dadelijk ga ik weer werken en dan begin ik morgen aan mijn weekend: lekker 2 dagen vrij! Ik zal vast eens bedenken wat ik allemaal wil maken....

grtz,

Ilse

4 opmerkingen:

 1. Wat een schattige egeltjes, ook leuk straks in de herfst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze schattig!
  Jij moet wel heerlijk landelijk wonen om al dat natuurschoon tegen te komen, al heb ik soms ook wel eens een egeltje in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allebei schattig. Vooral ook die snuitjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn allebei erg leuk geworden, je kan natuurlijk ook verschillende formaten maken als je met dunner of dikkere naalden werkt, nu heb toch dar één iets groter is dan de ander dat vind ik juist leuk!

  BeantwoordenVerwijderen