maandag 9 juli 2012

Vogels

Mijn rare vogels zijn af! Het zijn baby-papegaaien!Het patroon is van Kathrin en staat onder de naam Blauara Kuken op Ravelry. Het is in het Duits geschreven en ook te downloaden in een versie die door Google naar Engels vertaald is. Daardoor is niet alles helemaal in één keer duidelijk. (een enkel ding werd mij ook niet duidelijk met het Duits ernaast; dat leek helemaal niet op elkaar!) Maar er was makkelijk genoeg wat op te verzinnen en nu vind ik ze erg leuk! Eentje is maar zo alleen, dus ik vond dat het er minimaal twee moesten worden.
Ik moet er wel bij melden dat ik met een blauwe begonnen ben (het bolletje naast de kooi in de foto van de vorige post) en op zich is die ook af, maar... Ik had het patroon gevolgd en er geen veiligheidsoogjes ingedaan. Nu heb ik wat zitten proberen met gehaakte cirkels en met knoopjes, maar het is het net niet. Hij doet me vooral heel erg denken aan Dolf, uit Alfred J. Kwak. Misschien gaat hij er wat vriendelijker uitzien als ik het met vilt probeer....
Anders kan ik altijd nog cartoon-oogjes maken (witte ovaal met grote zwarte stip, zoals in strips en tekenfilms). Dan zal hij ook wel wat minder evil lijken.


Ik heb ze net in het kooitje gezet; vanwege dat kooitje ben ik immers aan deze kuikens begonnen. Nou vind ik het alleen wel een beetje een sippig gezicht, twee van die kleine beestjes onder in zo'n kooitje...Misschien moeten ze toch maar zo op de kast staan. Dan zie je hun pootjes (waar ik best even op heb moeten oefenen) tenminste ook goed!

Inmiddels heb ik ook de draadjes weggewerkt van mijn blauwe cirkels (dat klinkt als meer werk dan het is; ik naai het op een kussenhoes, dus kon de draadjes gewoon knopen en daarna afknippen ;) ) dus deze kon ook op de foto:


Ik zei het toch?! In blauwtinten is ie ook mooi!

grtz,

Ilse

Ik heb ook foto's gemaakt van het in elkaar zetten van de vogel en het vastmaken van de veiligheidsoogjes. Binnenkort zal ik die plaatsen met een uitleg van hoe ik dat doe, omdat ik gemerkt heb dat er veel gezocht wordt naar een nederlandse uitleg. 

5 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze lief!
  Ik vind ze helemaal niet gemeen kijken.

  Het kussenovertrek in blauwtinten: Caraïbisch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, deze kijken niet gemeen: de gemenerd mocht niet op de foto! Pas als ie echt af is mag hij op de foto:)

   Verwijderen
 2. grappig de vogeltje wel jammer dat de pootjes nu niet te zien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hai ik heb me net aangemeld als je 40E volger :-)
  wat een allerliefste papegaaien zeg, fantastisch mooi
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen