donderdag 19 juli 2012

Rondbreien


Om heel even een paar toertjes te oefenen met rondbreien, voordat ik begon aan Jacobus, heb ik Wee tree van Barabara Prime gebreid. Even een klein en snel projectje om de vingers soepel te krijgen, zal ik maar zeggen! Als tip bij het patroon staat er ook bij dat je bobbels erin kunt breien, maar ik heb liever een boom zonder klonten.
In het kader van 'Christmas in July' heb ik hem vanmorgen ook maar even opgesierd met een kralensnoer en een ster (dat is een speld trouwens, makkelijker kan niet!). Die kan komende kerst bij mijn verzameling andere boompjes!
Aan de onderkant is hij niet helemaal dicht, dat is wel jammer. Zo is ie niet zo mooi als hanger. Volgende keer dus beter iets kleiner opzetten, wat meerderen en een i-cord in bruin als stammetje; zou een leuke hanger zijn voor in de kerstboom. Er zijn nog wel meer dingen te verzinnen: aan een deurknop bijvoorbeeld, of om een mooi ingepakt kadootje mee te versieren.Inmiddels heb ik ook al weer een aardig eindje aan het aapje gebreid. De kop is klaar en het bovenlijf ook al bijna; nog maar een paar toeren. De armpjes, snuit en oren komen later nog, dus er is nog aardig wat aan te doen! Omdat dit een vrij complex patroon is (makkelijk te volgen door de uitgebreide beschrijving; maar veel meerderen en minderen) vallen er her en der wel wat steken groter uit dan anderen. Er is dus wel te zien dat ik nog een beginner ben, maar ik vind het niet zo storend dat het overnieuw moet. Uiteindelijk wordt dit vast een heel schattig Saartje. Gelukkig heb ik toch lila gekozen in plaats van paars; dan valt het wat minder op als het niet overal even strak gebreid is....
En dan ben ik weer heel wat brei-ervaring verder! Het gaat per slot van rekening al een stuk beter met breien. De laatste keer dat ik een breipen heb weggeschoten is al een hele tijd geleden.... Ik kan nu zelfs breien met Zelda op schoot, zonder dat ik haar steeds op haar koppetje tik.

Zo, nu gauw nog even een paar toertjes voordat ik moet gaan werken ;)

grtz,

Ilse


2 opmerkingen:

  1. Dat wordt vast een heel leuk Saartje; het kleurtje is in ieder geval prachtig!
    Werkse!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg ingewikkeld, maar wel mooi! leuk dat je langskwam op mijn blog! Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen